Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ogólnie prasa trzymała słabe ciśnienie na manometrze  500-700 pasy były dobrze naciągnnięte na tym ciśnieniu podczas prasowanie podchodziło do 1500 lecz to trochę za mało ,  ostatnio dobijaliśmy ciśnienia manometr wskazał 2000 i tak zostawiliśmy podczas włączenia prasy stoją i są luźne dodam że siłownik od zgniotu nie jest schowany do końca czy to kwestia odpowietrzenia ? Gdzie się to odpowietrza zaraz przy wężu popuścić czy przy zaworze jest taka rurka i potem na klucz 18 się to odkręca tam spróbować ? Dodam że dobijane na wykręconym zaworze.

Opublikowano

A Czy ktoś miał taki problem ze po otwarciu komory na maksa jeden pas ściągało? Mam taki problem ze 2 pas od od lewej patrząc od przodu prasy zachodzi na 1 pas. Wszystkie łożyska całe  , pasy zamieniałem miejscami i z każdym dzieje sie to samo . Po zamknięciu klapy idą równo . Walki napędowe pasow równe.  Ktoś orienruje się co tam może być nie tak?

Opublikowano
Dnia 25.05.2019 o 12:10, kacper616 napisał:

Ogólnie prasa trzymała słabe ciśnienie na manometrze  500-700 pasy były dobrze naciągnnięte na tym ciśnieniu podczas prasowanie podchodziło do 1500 lecz to trochę za mało ,  ostatnio dobijaliśmy ciśnienia manometr wskazał 2000 i tak zostawiliśmy podczas włączenia prasy stoją i są luźne dodam że siłownik od zgniotu nie jest schowany do końca czy to kwestia odpowietrzenia ? Gdzie się to odpowietrza zaraz przy wężu popuścić czy przy zaworze jest taka rurka i potem na klucz 18 się to odkręca tam spróbować ? Dodam że dobijane na wykręconym zaworze.

Witam , udało się rozwiązać problem?

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Mateusz2424
      Kupował ktoś byczki z firmy AK-ROL z Dużej Cerkwicy? Jakieś opinie?
    • Przez nimar1999
      Witam. Kupię ciągnik Fendt Favorit 510 lub 509 z turem lub bez. Może ktoś wie, że ktoś ma na sprzedaż lub kto zajmuje się sprowadzaniem takich ciągników to proszę o info. Ps. olx jest mi znany😉
    • Gość
      Przez Gość
      http://prawo.sejm.gov.pl/isap.nsf/download.xsp/WDU20180001107/O/D20181107.pdf

https://www.arimr.gov.pl/dla-beneficjenta/wszystkie-wnioski/prow-2014-2020/poddzialanie-42-wsparcie-inwestycji-w-przetwarzanie-produktow-rolnych-obrot-nimi-lub-ich-rozwoj.html

www.agrofoto.pl/multimedia/pliki/88147.html

Czy jest ktoś zainteresowany tym programem PROW?
      Jest kilka zawiłości które może warto przedyskutować, zwłaszcza że nabór już niebawem.
    • Przez rolnikzwielkopolski12
      chciał bym poznać waszą opinie na temat tej kukurydzy czy daje zadowalający plon zielonej masy? 
    • Gość
      Przez Gość
      Cześć ostatnio zacząłem przerabiać starą oborę na wolnostanowiską z korytarzem około 3m i muszę niestety całe żłoby przesunąć aby wszystko miało ręce i nogi i mianowicie :
      Górna krawędź żłobu będzie na około 47 cm względem posadzki (system ściółkowy) i tutaj moje pytanie na jakiej wysokości puścić rurę aby mi nie wyłaziły za te koryta żeby to sensownie było . starczy im z 60 cm ?> 
      Czy mogę mieć problemy z weterynarzem ze względu na to że w jednym budynku będą te mamki i kury  ? kury oddzielne pomieszczenie ale jednak w tym samym budynku .  
  • Dodaj nową pozycję...
v