-
Podobna zawartość
-
Przez techwet
Witam chcialem zapytac czy wiecie moze gdzie mozna kupic jaloweczki w wieku do miesiaca od krow wysoko mlecznych rasy sim albo montbeliarde ewentualnie krzyzowki z hf czerwonym. interesuje mnie kilka sztuk chce zajac sie produkcja mleka. Oraz gdzie mozna kupic takiego byczka z wyzej wymienionych ras rowniez tylko i wylacznie o walorach wysokomlecznych .
Pozdrawiam
-
Przez karol091193
Panowie zaczyna się. Oto artykuły na które natknąłem się w internecie
http://biznes.onet.p...3528,news-detal
Najpierw Mlekovita, Hochland Polska, ROTR Spółdzielnia Mleczarska w Rypinie a później kto następnym do odstrzału? Mlekpol? Spomlek? Piątnica?Łowicz? Co będzie z mleczarzami? Jak na to zareaguje nasz rynek tym bardziej, że już za rok zostaną zniesione kwoty mleczne?
Nasuwa mi się teraz tylko jeden obraz w głowie: http://demotywatory....emierze-jak-zyc
-
Przez Theprzemo205
Witam! Myślę nad postawieniem a raczej dostawieniem do starej obory kawałka wiaty/ obory z płyt betonowych(ogrodzeniowych) na byki. Wszystko bym ocieplił po zewnątrz styropianem (10 cm). Czy byczki wytrzymają tam w zimę? Było by ich tam 5 szt. Może ktoś ma taką wiatę z was i się pochwali doświadczeniami ?
-
Przez PaulinaJakubiak
Kupię krowy i jałówki mleczne, najlepiej wysokocielne.
Okolice Olsztyna, warmińsko-mazurskie.
Pozdrawiam Paweł 511693715
-
Przez Sashimo
Witam posiadam owieczki kameruńskie i pytanie czym je ogrodzić ? Ogradzałam obecnie siatką leśną z oczkami 10x10 wys100cm koszt 100zł za 50m pytanie mam czy macie jakiś pomysł by grodzić je inną siatką? Problem jest taki że owce się przeciskają przez takie małe oczka :/a młode to sobie śmiało przechodzą, problem mam z sąsiadami że im po polach chodzą.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Dojarka przewodowa
owce kameruńskie