Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Posiada ktoś może taki komputer w opryskiwaczu. Wczoraj zakupiłem amazonke z takim komputerem ale niema czujnika prędkości i może ktoś wie czy można ustawić np. stałą prędkość z jaką bym jechał i wydatek cieczy na ha żeby utrzymywał ?

20190413_104404.jpg

Opublikowano

Ja mam ale raczej trochę nowszy. Można np ustawić stale ciśnienie pracy jeśli Cię to ratuje. Tak jak masz na zdjeciu po lewej stronie przełącznik Auto/Hand.  Ustawiasz na Hand i przelacznikiem Plus/Minus regulujesz ciśnienie robocze, które powinno być widoczne na zegarze.

Opublikowano

Nie mam pojęcia jaki powinien być. Nie moge znaleźć żadnej instrukcji. Wtyczka do komputera jest trzy pinowa to widziałem na googlach są takie czujniki z magnesem za około 350 zł.

• AgroTeam
Opublikowano
4 minuty temu, badboy27 napisał:

Tak wtyczki są od góry. Do czujnika prędkości jest okrągłe gniazdo z trzema bolczykami

Czyli tak jak mam Ja w mojej zabawce. To wystarczy połączyć obwód aby poszło liczenie. Ja w domu bawiłem się robiąc to kabelkiem. A do ciągnika kup cos tego typu https://agromet-monki.pl/pasujace-do-sipma/6077-czujnik-do-owijarki-sipma-na-szeroka-folie-linka-l.html

Ale wcześniej dla pewności weź kabel i połącz skrajne piny prędkość jest zalęzna od częstotliwości. Jak nie wiesz o co chodzi zadzwon do Mnie jutro. napisz na PW podam Ci nr

• AgroTeam
Opublikowano
6 godzin temu, badboy27 napisał:

Czyli czujnik taki jak w owijarce co liczy obroty by można spróbować. Mam owijarke z czujnikiem to bym wymontował i spróbował w opryskiwaczu. 

Spróbować możesz, a Ja się  spróbuje dowiedzieć czy w Twoim nie ma już 3 kablowego bo w nowszym już jest ten z diodą Coś takiego https://www.ebmia.pl/czujnik-indukcyjny-lm182008c-p-101405.html?gclid=Cj0KCQjwtMvlBRDmARIsAEoQ8zTNOjtk2yXcaK-axQRFpXJbDVPLTcWwR5W_F3KPBAingZA3RIVgULIaAmWOEALw_wcB. W tym co mam po podpięciu do zwykłego kontaktrona działało ale przyznam że nie sprawdziłem na drugim czujniku bo nie miałem czasu

Opublikowano

Podpiołem dwa kabelki do przeciwległych pinów i stykają ich pokazuje prędkość w zależności od częstotliwości stykania. Dioda od prędkości miga jak styknie i tak jakby diody od regulacji ciśnienia też mrugają. Czyli na dwa kabelki by się nadał ?

Opublikowano
Dnia 14.04.2019 o 14:59, griga napisał:

wtyczki są od góry? Do nich idzie zwykły kobtaktron dwu kablowy

Mam licznik hektarów mfc5005 i chciałem się zapytać czy ktoś miałby instrukcje obsługi i jak i gdzie przymocować i podłączyć czujniki od prędkości i jakiś czujnik aby rozłączał liczenie hektarów  wiem że ten drugi musi być przy podajniku pochyłym.Byłbym wdzięczny za pomoc , jeżeli można prosiłbym o jakieś dane kontaktowe z góry dziękuję

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Vril
      Witam,
      Chciałbym Was poinformować że już zaczeli wypłacać dopłaty -ja wczoraj dostałem
      Kasa na koncie więc postanowiłem ją zainwestować w opryskiwacz i tu prośba do Was o poradę który wybrać .
      Założenie jest takie że opryskiwacz ma mieć zbiornik 1500-1600 l i belke 15m pracować na powierzchni 60 ha x średnio 4opryski na ha daje nam
      240 ha rocznie.

Znalazłem takie oferty:

Krukowiak -Apollo wesja standart ok. 33000 brutto

Pilmet wersja -1600 + pełna hydrałlika i elektryka zaworów ok.54000 brutto

Bury Pelikan FUll wypas (pełna hydrałlika i elektryka zaworów ) ok.44000 brutto

Dodam że jestem na vacie więc sobie go odlicze.

Proszę Was o porade bo mam mętlik w głowie i nie chcę kupić bubla

nikt nic nie poradzi ?
    • Przez alvaroalvaro78
      Cena 90000zł NETTO. Krajowy od
      1. właściciela a zarazem operatora. Stan bdb. Pracował na 80ha. Konfiguracja :
      - Szerokość robocza 21/18m
      - Zbiornik gł. 3000l + zbiornik na czystą wodę 300l
      - 2xpompa 160-tka
      - Cyrkulacja cieczy
      - Przekładnia zwiększająca prześwit
      - Opony 12.4 R46 rozstaw 180cm
      - Amortyzacja dyszla
      - Stopa podporowa hydrauliczna
      - Boczny rozwadniacz
      - Błotniki
      - Przezroczysta obudowa filtra ułatwia kontrolę zabrudzenia
      - Elektryczne poziomowanie - przesuwanie środka ciężkości
      - Sterownik 7 sekcyjny ME
      - Głowice potrójne Teejet z końcówkami "2"eżektor, "3" eżektor, "4" zwykłe.

• Przez polan
      Cześć witam.
      Stoję przed wyborem Raucha axisa 20.2/30.2 z wagą i/lub emc albo amazone za-v. Nie wiem za bardzo co wybrać rauch na fullu jest prawie 5 tyś droższy i nie wiem też jak w praktyce sprawdza się emc, z drugiej strony słyszałem, że amazone ma lakier do d*py. Fajnie byłoby pogadać z praktykami, a nie tylko z handlowcami.

Pozdrawiam, Mateusz.
    • Przez Marcin9908
      Witam, mam problem ze sterownikiem od prasy John Deere 580. Podłączyłem dziś pierwszy raz tą prase do Claasa Axosa, podłączyłem wszystkie przewody i włączam sterownik na sznurek czyli załączam ją tak jak zawsze i nic, przełączyłem na siatkę i "wariacja kontrolek na panelu głównym". Wszystkie wtyczki w gniazdach są na swoim miejscu i są dobrze osadzone. Wcześniej prasa pracowała z Zetorem 7340, zobacze czy po podpięciu przewodów do niego coś się zmieni, dodam że sprawdzałem żarówką w gnieździe trójbiegunowym i po jednym podłączeniu żarówka się zapaliła i po drugim znów zaczęły palić się kontrolki i migać. Jak myślicie czym to może być spowodowane, proszę o pomoc i z góry dziękuję za podpowiedzi.
    • Przez Siwecki97
      https://m.olx.pl/oferta/opryskiwacz-rau-3800-l-18-m-CID757-IDA7Hob.html 
      Więcej informacji na forum bądź pod numerem telefonu podanym w ogłoszeniu. 
  • Dodaj nową pozycję...
v