Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam zamiar kupić nową prasę do 80tys brutto... myślałem o ursusie z-597 tylko że niema ich za wiele na rynku i ostatnio sytuacja w ursusie kiepsko wygląda więc zaczynam się wahać... może ktoś poleci jakąś fajną prasę w tych pieniądzach dobrze by było jakby miała rotor. 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, karol210589 napisał:

Jeśli stałokomorowa to mogę śmiało polecić Krone F 130. Następcę słynnej KR

Tylko że krone nie kupię za 80 tys

Edytowane przez Elvis1090
Opublikowano
13 minut temu, karol210589 napisał:

Za nowa gdzieś 90 brutto chyba. Ale jest warta swojej ceny...mam i polecam

Pytałem w paru miejscach to wszędzie ponad 100 tys

7 minut temu, grzesiekxy napisał:

Newholland br6090 .Weź bez noży to chyba 10tyś tańsza.pewnie około 70 tyś netto

Masz namiar na przedstawiciela handlowego który da taka cenę?? Ja pytałem w zeszłym roku u przedstawiciela z Kalisza to 100 tys mało co prawda z nozami

Opublikowano
15 minut temu, grzesiekxy napisał:

Na olix jest nowa z nożami za 82 netto agro masz  Myszyniec czy jakoś tak .więc bez noży pewnie taniej będzie

Dzwoniłem i niestety z nożami 103 tys brutto A bez noży niecałe 5 tys mniej czyli do 80 tyś brutto daleko... gość mi polecił metal-fach z 562R z rotorem i nożami 53600 netto... tylko że jakoś mnie ta firma nie przekonuje

Opublikowano

kup sobie unie vd   ja mam od 2011 roku i do tej pory pracuje dobrze, w tym czasie wymienilem dwa czujniki silownika posowu siatki i cztery razy skuwalem lancuch przy lancuchu wina byla zawsze po mojej stronie przesadne dobijanie beli, dbac o czystosc i maszyna na dlugie lata, ja robie 600 rolek rocznie

Opublikowano

To teraz powiedz mi czy dał byś za swoją prasę 96 tys brutto bo w zeszłym roku taka cenę podał mi agromarket bo mi się wydaje że trochę przesada za polska prasę... Szczerze to już się zastanawiam czy nie kupić jakiejś sipmy za 50 tys albo sipmy 1223 faster niema rotora ale za dużego wyboru z rotorem nie mam A więcej kasy nie przeznacza... pieniądze są z prow i to wyklucza sprzęt uzywany

Opublikowano

Unia Camaro 1.8 vd za 65 brutto?? To by była dobra opcja... ma rotor ale niema noży tak??

21 minut temu, aderus napisał:

to kup bez docinacza za 65 brutto, zerknalem na olx jest nowa  w gravit zamosc , ma jeszcze opuszczana podloge

jednak netto

To nic że netto i tak mieści się w 80 tys więc nie jest zle

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Elvis1090 napisał:

To teraz powiedz mi czy dał byś za swoją prasę 96 tys brutto bo w zeszłym roku taka cenę podał mi agromarket bo mi się wydaje że trochę przesada za polska prasę... Szczerze to już się zastanawiam czy nie kupić jakiejś sipmy za 50 tys albo sipmy 1223 faster niema rotora ale za dużego wyboru z rotorem nie mam A więcej kasy nie przeznacza... pieniądze są z prow i to wyklucza sprzęt uzywany

A czy dałbyś za 1 kg niemieckiej wołowiny drożej jak polskiej sugerując sie pochodzeniem ? w europie jest sporo firm które robią badziewie tu akrat nie kraj pochodzenia sie liczy a jakosc wykonania , new holand jest chyba  made in poland . 500 sztuk na polskie firmy belek na rok wystarczy , ile zamierzasz zwijać belek , bo jak ponad 500 na rok to  warto dołożyć do firmy która daje jakosć materiału stali , i ile traktor ma mocy co ma ja targać ?

Edytowane przez jarecki
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Ok tysiaca belek rocznie... chodzi o to że szkoda mi wydać na prasę więcej niż 80 tys zł tym bardziej z3 kręcę tylko tysiąc bel A nie 2 czy 3 tysiace... teraz robi to stara czerwona sipma i tez daje rade

Edytowane przez Elvis1090
Opublikowano

Kolego mam nową Unię, w okolicy są i metalfachy i warfarmy (ursusy) i Ci krótko powiem, że jestem wyleczony z polskich wynalazków całkowicie. Kupiłem używaną dwuletnią pasówkę Case RB465 z przebiegiem 10k belek, ale stan jak nówka można by rzecz i to najlepsze co mogłem zrobić. Zastanów się dobrze nad zachodnią używką ;) 

Opublikowano
1 minutę temu, KrowieBieszczady napisał:

Kolego mam nową Unię, w okolicy są i metalfachy i warfarmy (ursusy) i Ci krótko powiem, że jestem wyleczony z polskich wynalazków całkowicie. Kupiłem używaną dwuletnią pasówkę Case RB465 z przebiegiem 10k belek, ale stan jak nówka można by rzecz i to najlepsze co mogłem zrobić. Zastanów się dobrze nad zachodnią używką ;) 

Kupil bym zachodnia uzywke gdybym mogl... tu problem jest ten ze prasa musi byc nowa a jak nowa do 80tys to tylko polska 

Opublikowano
5 minut temu, debrzyna napisał:

A po 5 latach na olx za pół ceny ,Pełno takich tam ,prawie nowe

Nie pójdzie na olx planuje kupić nową żeby długo służyła w końcu potrzebna mi 2x w roku na siana i na żniwa więc od maja do września jest w robocie... trzeba tylko dobrze wybrac

Opublikowano

mam do sprzedania case rb344 z rotorem i nożami 2016 w pelnym wyposażeniu . oddaję w rozliczeniu bo kupuje większą. zobacz sobie na stronie perkoza w giełdzie maszyn używanych.