Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dnia 28.04.2019 o 12:27, Gość napisał:

img_20190428063550_IMG_20190428_115242_z

Pod jabłonką 😊🙄😎

IMG_20191005_100856.jpg 

Adriano..będzie z tego wino? 😅😂😂😂

IMG_20191005_212349.jpg

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Cóż to za powrót?😀 Ze wszystkiego co ma cukier będzie wino. Ja bym się pokusił o tezę, że i z cukrowych buraków by zrobił, i jakby się postarał nie wyjdzie tylko zacier na samogon. 😉

Opublikowano

Weź nie pytaj🤣...jestem- to jestem..

Co tam u Ciebie?jak krzewinki? Porobiłeś zdjęcia?

Opublikowano

Słaby rok w sadach i ogrodach przydomowych. Za sucho, nic nie rośnie. Tylko taka słaba wegetacja. 

Opublikowano

Słaby :( co podlewane to nawet się ratowało, a i to z kwiatami latałam i przestawiałam chroniąc od ostrego słońca..ehhh wspomnienia :) dobrze je mieć na takie zimne dni jak dzisiaj :)

Opublikowano

Pięknie u Ciebie, u nas bardziej złota. Złote liście topoli i brzóz,zieleń iglaków i błękitne niebo.Krajobraz z czerwonym to chyba w Bieszczadach,bo czerwienią się bieszczadzkie buki.

Opublikowano

A tak dzisiejsze zabiegi pielęgnacyjne postępowały pod czujnym okiem mojego towarzysza :)

udało mi się pozyskać dwie sadzonki od hortensji ogrodowej :) teraz tylko muszę nie zapomnieć ich podlewać 😅😅😅😋😊😕

IMG_20200217_173052.jpg

IMG_20200217_165942_1.jpg

IMG_20200217_153330.jpg

Opublikowano (edytowane)

Też tęsknię do wiosny. Właśnie jutro wybieram się do kwiaciarni, by kupić kilka kolorowych pierwiosnków .Uwielbiam te czerwone i żółte .

Edytowane przez Patrycja2
Opublikowano

Dzisiaj jest międzynarodowy dzień kota... Podobno😊 to prawie całe popołudnie z nim spędziłam😁 wołam na niego PAN KOT... idziemy i nawet się nie słucha🤣😅

Opublikowano (edytowane)

Myślę nad czymś takim, tylko w wersji dla leniwych.. Czyli pergola wkręty, doniczki i sadzonki kwiatów surfinia itp 🙄😅😅😅, zajmie to ścianę na tarasie... Doda jej zwyczajnie życia 😊

kaskada-kwiat%C3%B3w-garnki-71878256.jpg

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

To tzw. ogrody wertykalne, również mi się podobają.

Poza tym trawa na dachu w Norwegii  przepięknie wygląda.

image.png

Edytowane przez Gość
Opublikowano

@tess wydaje mi się że ta wersja dla leniwych stanie się wersją dla czasowych, pracowitych lub z zasobnym portfelem.

Albo rozprowadzasz nawodnienie które tanie nie będzie albo 2 razy po 1,5h dziennie z konewką i drabinką do podlewania 😉.

U nas ciężko raz dziennie było podlać surfinie na balkonie w dużej donicy a co dopiero coś takiego. 

Opublikowano

Nie...Agrest mam blisko szlauf  ogrodowy i wiesz... 😄😁😁

Iwuś taka trawa na dachu to ciekawie się prezentuje i bardzo oryginalnie. 🤔 Hmmm u mnie czasami w rynnach można spotkać jak dłuższy czas nie dopilnuje😋😋

Opublikowano

Oj ale ta surfinia to za bardzo szlaufa nie lubi, zwłaszcza jak rozgrzana i zimną wodą z sieci dostanie.

Opublikowano (edytowane)

A to  pompa do stawu i już 😊...do tysiąca... I będzie miała cieplutką wodę 😉😉😉

Serio... to tak to widzę, ale to właśnie kwestia przemyśleń i rozważeń🤔😉

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Ładne maki pole, ale bardzo nietrwałe.

Ja natomiast wczoraj wpadłem na genialny pomysł - konfitura z płatków piwonii. Nie wiedziałem czy jadalna, patrzę w neta a tam masa przepisów.

Więc pomysł mój , nie wiem jak z realizacją żony😁

20200610_154032.jpg

Opublikowano

Śliczna piwonia.. Również gdzieś w krzakach mam stary krzak takiej różowej pójdę sprawdzić czy kwitnie chociaż zimno to wątpie 😥😕 nawet ogórki mi nie wyszły na polu musiałam w namiocie rozsady robić... Dzisiaj też zimno jak  czort😵🥶🥶🥶🥶

taka ciekawostka... Wiosną mała doniczka  krzaka piwoni czerwonej cena.... 110zł... Chyba ten kwiatek wraca do łask😊 to będziemy smażyć konfitury 😋😅🙂🙂🙂

Opublikowano

O to drań🥴ciekawe pewnie już nie mógł wytrzymać😂 Iwuś mogę Ci przesłać parę ciekawych kwiatków... 

Opublikowano

Dziękuję. Na razie muszę zdyscyplinować te najmniejsze zwierzaczki. A roślinek mam wystarczająco na razie. Interesują mnie jak już mało spotykane...