Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, sumek666 napisał:

ja nie narzekam. rzuć okiem w moją galerię jak sieje.

@zet9540 Maschio Gaspardo Nina. Na jesień 2017 odbierali. 

2ur4dp5.jpg

Myśle że chyba jest lepszy od Agromasz i Unii

Opublikowano

to jest całkowicie innej budowy siewnik może mechaniki mają dopracowane, do wysiewu przyczepić się nie mogę a jedynie pochwalić bo rzepak tyle co go ustawie to wysieje, w zbożu co do kilograma wysiewa i wschody jak po horschu, tylko ta wytrzymałośc kuźwa żeby nie sprawdzić tej maszyny tylko gonić do rolnika niech się męczy...

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, ZELKOW napisał:

to jest całkowicie innej budowy siewnik może mechaniki mają dopracowane, do wysiewu przyczepić się nie mogę a jedynie pochwalić bo rzepak tyle co go ustawie to wysieje, w zbożu co do kilograma wysiewa i wschody jak po horschu, tylko ta wytrzymałośc kuźwa żeby nie sprawdzić tej maszyny tylko gonić do rolnika niech się męczy...

Co się konkretnie łamie ? U mnie mój sąsiad miał agregat Unii i ja mam i on się dziwił czego jeszcze go niespawałem , bo on już pare razy

Edytowane przez zet9540
Opublikowano
4 minuty temu, zet9540 napisał:

Myśle że chyba jest lepszy od Agromasz i Unii

zdecydowanie lepszy, ale tez cięższy. większy nacisk na redlicę ma bo te polskie to chyba 35 kg mają a ten 45 kg. ja jestem zadowolony z jego pracy. @ZELKOW inna budowa tak ale mi chodziło o podejście serwisu do tematu. a ty jaki masz?

Opublikowano (edytowane)

mam akurat agro masz sr 300 a wiec jakby taki odpowiednik tego i powiem tak wysiewa bardzo dokladnie super ! jakosc wykonania 5 w skali od 1-10 taka no polska lipa ;D ale zboza sieje w roku ok 20 ha to ok jest ale jakbym 100 ha sial to bym z nim oszalal, rurki gumy itp po pierwszy sianiu mi pekaly co chwile sie cholerstwa zatykaja i sie nie skaldaja przez to pekaja, wymienlem na jakies zamienniki co chodza luzniej od innej firmy i promlem zniknal, kolejny minus to grapki dziadostwo wogole nie zagrania i musze zakupic cos innego bo ziarno na wieszchu, to jego dwa glowne problemy, ale powiedzmy ze mozna to ogarnac jednak drugi raz bym wolal kuipc uzywana amozaonke niz to cudo

Edytowane przez Kamilek1
Opublikowano
1 minutę temu, sumek666 napisał:

zdecydowanie lepszy, ale tez cięższy. większy nacisk na redlicę ma bo te polskie to chyba 35 kg mają a ten 45 kg. ja jestem zadowolony z jego pracy. @ZELKOW inna budowa tak ale mi chodziło o podejście serwisu do tematu. a ty jaki masz?

Właśnie się zastanawiam nad kupnem . Tylko myślałem nad Dama Drago ,tylko muszę wziąc na talerzówce

Opublikowano

w galerri mam, stoi przy mfie z zeszłego roku zdjęcie, konkretnie to łamią się rurki od grabek bo sprężyna je wyciera i się robi listek, oraz wieżyczka odapawuje się od ramy agregatu talerzowego

Opublikowano
2 minuty temu, Kamilek1 napisał:

mam akurat agro masz sr 300 a wiec jakby taki odpowiednik tego i powiem tak wysiewa bardzo dokladnie super ! jakosc wykonania 5 w skali od 1-10 taka no polska lipa ;D ale zboza sieje w roku ok 20 ha to ok jest ok ale jakbym 100 ha sial to bym z nim oszalal, rurki gumy itp po pierwszy sianiu mi pekaly co chwile sie cholerstwa zatykaja i sie nie skaldaja przez to pekaja, wymienlem na jakies zamienniki co chodza luzniej od innej firmy i promlem zniknal, kolejny minus to grapki dziadostwo wogole nie zagrania i musze zakupic cos innego bo ziarno na wieszchu, to jego dwa glowne problemy, ale powiedzmy ze mozna to ogarnac jednak drugi raz bym wolal kuipc uzywana amozaonke niz to cudo

No ja na modernizację więc musi być nowy do 70 tyś netto na talerzówce

Opublikowano
Przed chwilą, Kamilek1 napisał:

a amazonki za ta kwote nie kupisz? jak siejesz duzo ha to odpusc polskie.. szkoda nerwow

Sieje rocznie 70 ha w tym 30 rzepaku . Rzuć może jakąś propozycje , myślałem nad kvernelandem ale go chyba nierobią na talerzówce

Opublikowano
Kamilek1 napisał:

mam akurat agro masz sr 300 a wiec jakby taki odpowiednik tego i powiem tak wysiewa bardzo dokladnie super ! jakosc wykonania 5 w skali od 1-10 taka no polska lipa ;D ale zboza sieje w roku ok 20 ha to ok jest ale jakbym 100 ha sial to bym z nim oszalal, rurki gumy itp po pierwszy sianiu mi pekaly co chwile sie cholerstwa zatykaja i sie nie skaldaja przez to pekaja, wymienlem na jakies zamienniki co chodza luzniej od innej firmy i promlem zniknal, kolejny minus to grapki dziadostwo wogole nie zagrania i musze zakupic cos innego bo ziarno na wieszchu, to jego dwa glowne problemy, ale powiedzmy ze mozna to ogarnac jednak drugi raz bym wolal kuipc uzywana amozaonke niz to cudo

po przeglądzie zawieszanych siewników nadal uważam że horsh i amazone to najlepsze marki, grabki z polskich to ma najlepsze polonez, ja miałem poznaniaka niby to samo a jednak inaczej docisk zrobiony w polonezie i o wiele lepiej to pracuje. u mnie gumy w talerzówce te tak jakby co amortyzują od kamieni to też w gaspardo wszystkie popękały ale myśle że to nie problem puki siedzą w ramce

Opublikowano
Kamilek1 napisał:

po przeglądzie zawieszanych siewników nadal uważam że horsh i amazone to najlepsze marki, grabki z polskich to ma najlepsze polonez, ja miałem poznaniaka niby to samo a jednak inaczej docisk zrobiony w polonezie i o wiele lepiej to pracuje. u mnie gumy w talerzówce te tak jakby co amortyzują od kamieni to też w gaspardo wszystkie popękały ale myśle że to nie problem puki siedzą w ramce

Opublikowano (edytowane)

ten zestaw ze zdjęcia ok 75 tys netto ale 2 lata temu. sieja rocznie ok 80-90 ha zbóż, rzepaku i od tego roku strączki. talerzówka dodatkowo pracuje z siewnikiem do kukurydzy (4 rzędy) (ok 40-50 ha)

4 minuty temu, Kamilek1 napisał:

a amazonki za ta kwote nie kupisz? jak siejesz duzo ha to odpusc polskie.. szkoda nerwow

nowy D9 to wydatek od 60 tys netto. sam siewnik.

Edytowane przez sumek666
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, zet9540 napisał:

Sieje rocznie 70 ha w tym 30 rzepaku . Rzuć może jakąś propozycje , myślałem nad kvernelandem ale go chyba nierobią na talerzówce

nie jestem w temacie siewnikow na biezaco takze nie znam nawet modeli amazonek, przejedz sie do dilerow i bedziesz wiedzial, mam kilka maszyn z kuhna i szczerze polecam ta marke wg mnie chyba najlepszy stosunek jakosci do ceny bo super jakosc a nie placisz tyle za marke co w horschu czy amazone na pewno wyjdzie podobnie jak gaspardo taki siewnik, no  troche moze drozej, ale polskie bije na glowe, zasze to alterntywa dla amazonki bo pewnie bedzie od niej tanszy, ale nie mysl o agro maszu to bedziesz zalowal i sie wnerwial ;D bo 70 ha to juz troche okazji do nerwow bedzie

Edytowane przez Kamilek1
Opublikowano

@Kamilek1 zgadzam się z Tobą , kuhn fajne maszynki robi znajomi mają 4m nabudowany i chwalą ale cena będzie sporo większa raczej bo jak pneumata szukałem to zaczynał się od 115 a gaspardo od 80 więc spora różnica @sumek666, tak na talerzowych redlicach, ogólnie łatwo u mnie nie będzie miał nie spełna 300ha do obsiewu, tylko że te wszystkie awarie wyszły po 100-150ha, narazie odpukać nic nowego się nie dzieje

Opublikowano
Dnia 11.03.2019 o 19:17, Kamilek1 napisał:

mialem ten sam dylemat co Ty ostatecznie troche dolozylem i wzialem gaspardo  campo 22 C poj 2400 belka 18, jakosc nie porownywalna do naszych krajowych marek na pierwszy rzut oka....  wg mnie nie ustepuje za duzo Amazonce i innym topowym marka, a z tym wyposarzeniem co ma to krukowiak nic taniej by nie wyszedl, czas pokaze czy byl to dobry wybor bo bede bo pierwszy sezon tesowal

A jak wyglada praca belki w tym opryskiwaczu?