Wybór rozrzutnika do obornika
-
Podobna zawartość
-
Przez mlodykom1
Witam wszystkich. Wiem że temat już nie raz był poruszany ale wiem też że przybywa użytkowników tych maszyn i dlatego pytam jaki waszym zdaniem byłby dobry rozrzutnik? Na uwadze mam takie firmy jak Alima, Dafagro, Pronar czy też Ursus. Miałem 3 lata temu na testach Alime wrażenia pozytywne. Ciągnik o mocy 110 km myślałem o rozrzutce 9-10 ton. Waszym zdaniem lepszy jest rozrzutnik na jednej osi(na dużych kołach), czy na tandemie? Z góry dziękuje za wypowiedzi
-
Przez JaroLsa
Witam wszystkich,chciałbym się Was zapytać o cenę nowego wyciągu do obornika o długości 35/40 metrów? -
Przez KubaMF
Witam, po dłuższym czasie jednak rezygnujemy z poszukiwań zetora i ursusa. Dużo poczytaliśmy na temat wyżej wymienionych casów i fergusonów. I teraz jednak będziemy celować w te modele. I tu moje pytanie co waszym zdaniem będzie lepsze ? Budżet 75000-80000 zł, areał 20 ha z tendencją wzrostową. Ciekawi mnie głównie case, skrzynia jest bardzo fajna bo nie jakoś bardzo rozbudowania jak w mf i myślę że tym samym jest mniej awaryjna. Najbardziej ciekawi mnie silnik bo w każdym mx-ie jest ten sam silnik tam sama pojemność itp. Więc tu moje pytanie na jakieś podstawię jest tutaj zwiększana moc z każdym modelem, dawka paliwa ? Jak oceniacie która marka jest bardziej przyjemniejsza w jakiś naprawach, już przerabiałem tryliard razy który się bardziej psuje ale ja jestem zdanie że wszystko co by nie było się psuje, więc pytam się o koszty takie mniej więcej Wiadomo że będzie głównym ciągnikiem i przeważnie to jakieś ciężkie prace. Dziękuje za pomoc w wyborze
-
Przez rex15
Witam, posiadam agregar uprawowo siewny agromasz sn300 z wałem packera. Posiadam sporo kawałków z lekką ziemią/piachem i ten wał nie nadaje sie do tego zupelnie. Do wyboru przy kupnie mialem jeszcze wał gumowy, ale jest jeszcze ciezszy od pacera oraz dopłata byla spora, a i tak wydaje mi sie, że nie bylby to wał idealny na piach. Zastanawiam sie nad kupnem wału teownikowego lub ceownikowego i nie wiem ktory z nich bedzie miale lepsze parametry toczenia w piachu, z drugiej strony cala masa agregatu spoczywa na wale i nie wiem czy oba z wyzej wymienionych nie topiłyby sie w lekkiej glebie. Myśle, ze ceownikowy z dodatkowym ,,bieżnikiem"(takie jak ma mandam w wale daszkowym) byłby najlepszy, ale czekam na Wasze opinie na ten temat.
-
Przez UrsusJohnDeereTeam
Witam.Ładuję i rozwożę obornik jednym ciągnikiem i jak wiadomo jest mały problem z podczepieniem, do tej pory stosowałem pieniek ale jest to troszkę niewygodne.
Jak myślicie co by można zrobić żeby było łatwiej (wiem wiem drugi ciągnik ale to nie wchodzi w grę), może jakaś stopka lub coś? Byłbym wdzięczny za pomysły i zdjęcia.
Rozrzutnik polski, jednoosiowy 3.5T
Pozdrawiam
-

Rekomendowane odpowiedzi
Wybór opon 16,9R34 (420/85R34)
Miniładowarka Tur Poland