Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,w niedalekiej przyszłości planujemy zalozenie dojarki rurociagowej.Docelowo na 25 sztuk,i tu rodzi się moje pytanie czy w tym pomieszczeniu da radę zmieścić te wszystkie aparatury.Wymiary to 320cm długości 320 szerokości i 225 wysokości. Zdjęcie poniżej

20190127_113829.jpg

Opublikowano

Wiesz co, ta krowa chyba ci się latuje, bo tak ogon w górze trzyma 😂

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez bart07
      Witam,
      Mam kilka pytań dotyczących adaptacji pomieszczenia na chlewnię.
      Budynek, w którym znajduje się pomieszczenie składa się z parteru i "1 piętra"
      Na dole jest garaż i pomieszczenie - graciarnia, które chciałbym przerobić na chlewnię.
      Na górze natomiast jest spichlerz. Trzymamy tam zboże.
      I tutaj pojawia się pytanie. Czy robiąc na dole chlewnie ciepło i opary od zwierząt i obornika nie będzie przechodziło przez strop co doprowadzi do zawilgocenia zboża, co jest równoznaczne z jego popsuciem?
      Oczywiście  byłyby wykute w ścianie "lufta" do wentylacji, ale obawiam się, że może to nie wystarczyć. W aktualnej oborze przy ostatnich mrozach ściany miałem mokre.
      Macie może jakieś sposoby, aby zabezpieczyć strop od strony chlewni aby nić przez niego nie przenikało? Może są jakieś środki, tynki, które zatrzymają wilgoć.
      Planowana obsada tego pomieszczenia to około 40 tuczników.
      Może ktoś z Was miał podobny problem i podzieli się spostrzeżeniami.

Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi i sugestie.
      Pozdrawiam

• Przez Karol2121
      Witam interesowała by mnie dojarka coś takiego jak na zdjęciu (zdjęcie z internetu) najlepiej bez bańki i aparatu sam silnik z pompą w dobrym stanie, najlepiej podkarpackie lub odbiór gdzieś w okolicach Rzeszowa

• Dodaj nową pozycję...
v