Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chce podłączyć prasę do Ciągnika ale mam tylko 2 wyjścia a do prasy potrzeba 3. Wpadłem na pomysł aby "rozgałęzić" jedno wyjście zaworem trójdrożnym. Czy takie coś się nada? Czy wtedy mógłbym przełączać zaworem wyjściami i sterować albo podbierakiem albo klapa? Rysunek robiony na szybko na telefonie

IMG_20190127_023446.jpg

Opublikowano

Pomyśl kolego dobrze, też sie mocno zastanawiałem i w zetorku 10145 wyłożyłem kilka stówek i dołożyłem dodatkowy rozdzielacz + 4 eurozłącza i mam 4 dołożone + 4 co były w plecaku (z czego tak naprawdę Ci co wiedzą to 2 są do pełnego użycia). 
Zamontowałem go tam gdzie mi było wygodnie go obsługiwać i naprawdę jest ekstra a jak czas pokazuje o i do innych maszyn się przydaje (pierwotnie założony tylko do ładowacza bigbagów).

Na wiosnę będę zakładał dodatkowy do C330M - zdjęty z opryskiwacza bo tam była mała modernizacja i do ciapka będę miał dodatkowe 4 gniazda (fabrycznie nie miał żadnego).

Opublikowano

Sipma ma taki rozdzielacz. Akurat ja mam na przewodach i wrzucam go do kabiny. Wejście oleju idzie do zaworu, tam przastawiam klapa /podbieracz, a powrót jest wspólny bezpośrednio do ciągnika

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez pawel131
      można kupić jakąś przejściówke aby wyjście hydrauliczne z mf-a 3080 pasowało do polskich przyczep?
    • Przez Robert695
      Witam.
      Posiadam forda 4000.
      ostatnio dorobiłem wyjście na kiper do przyczepy ale przydałyby sie jescze hamulce.
      Czy wie ktoś gdzie mozna sie podłączyć zeby mieć hamulce (oczywiscie hydrauliczne gdyż pneumatyki nie posiada).
      pozdrawiam
    • Przez krzysio55
      Witam. Posiadam ciągnik Renault 120.14 i chciałbym się dowiedzieć jak włączyć, uruchomić te hamulce po podłączeniu przyczepy ?? 
    • Przez lasku124
      Witam.
      Mam pytanie odnośnie szybkozłącza pod kiper. Mianowicie.. jakie najlepiej wybrać, bo jest ich sporo różnych.
      Myślę o złączu push-pull np, https://sklep.mizar.com.pl/szybkozlacze-euro-gniazdo-m18x1-5-gz-push-pull-p-16035.html ale nie wiem, czy da radę podpiąć pod nie zwykłe stare złącza z autosanek ?
      Liczę na szybką podpowiedź jakie kupić, by było uniwersalne i trochę posłużyło.

PS, na jaki rozmiar gwintu wchodzi złącze w 360 ?
    • Przez drozd82
      witam ,posiadan df 2008r,wersja profiline,mam problem z hydraulika,na 4 pary wyjsc działą tylko jedno,co moze byc przyczyna moze ktos miał juz taki przypadek?
  • Dodaj nową pozycję...
v