Zakup ziemi rolnej przez nierolnika
-
Podobna zawartość
-
Przez katopo
Wczoraj ruszyło przyjęcie wniosków na refundację do 75% wydatków poniesionych przez producenta rolnego, który prowadzi gospodarstwo, w którym utrzymywane są świnie.
Składał już ktoś? Na co konkretnie można składać faktury? Rozumiem że maty dezynfekcyjne i środki do nich ale czy jak pokaże fakturę na siatkę do zabezpieczenia okien (jako zabezpieczenie budynków, w których utrzymywane są świnie, przed dostępem zwierząt domowych) to czy mi to przyjmą?
-
Przez piotreks90
Witam
Mam pytanie rodzice planują przepisać mi kilka hektarów ziemi lecz mam skończone technikum o profilu nie rolniczym a odrazu po szkole podjąłem pracę na etacie. Z przepisaniem ziemi to raczej nie będzie problemu ale żeby być '' rolnikiem '' w dzisiejszych czasach potrzebne jest wykształcenie , co mogę zrobić czy jest jakieś obejście przepisów, nadmienię że pracuje z rodzicami od małego.
Oraz mam drugie pytanie odnośnie założenia nowego siedliska na przepisanej zmieni potrzebuje być rolnikiem , jak ktoś ma szerszą wiedzę niech udzieli mi trochę wiadomości w przystępny sposób
-
Przez ROLNIKwMarynarce
witam. mam pytanie jezeli jestem rolbikiem a chce kupic cieleta 300 km od domu to potrzebuje do tego samochod przystosowany w 100 % czy moge kupic dostawczaka i zalozyc wode w nim i to wystarczy ? potrzebuje jakies zezwolenia ? -
Przez raf21
Witam. Jak w tytule sasiad przypalił/ spalil mi pszenżyto randapem , ponad 0,5 ha chce załatwic to polubownie Ile moge mu powiedzie zeby mi zapłacil , chyba ze nie bedzie chciał płacic to zadzwonie do piorinu. Oni zrobia swoje bo koles nie ma uprawnien ,ani atestu na opryskiwacz...
a teraz drugie pytanie co dalej zrobic z tym polem . Siac od nowa, pogoda dopisuje czy zostawic i na wiosne pszenzyto jare zasiać .
-
Przez nowa11
Posiadam 3ha ziemi rolnej (piękny widok na jezioro) myślę o wynajęciu jej na cele turystyczne.Jak to wygląda od strony prawnej (czy muszę przekształcić , jaka z umową wieloletnią itd.)🤔
-

Rekomendowane odpowiedzi
Hardi Alpha 2500 zakup
Pronar t672/1