Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Czy ktos z Was postawil garaz/wiate/hale z demontazu? Jakie sa szacunkowe koszty projektu? Mam na oku konstrukcje hali o wymiarach 20x10m. Przeznaczenie to garaz na maszyny.  Konstrukcje wypiaskuje i pomaluje we wlasnym zakresie jak i rowniez postawie pod nadzorem kierownika budowy. Wypowiedzice sie jak to jest od strony projektu i jego kosztow. 

Opublikowano

Dzisiaj ciężko znaleźć kogoś komu chce się lepić projekt pod gotową już konstrukcję, pewnie jest to droższe no i kłopotliwe. 

Przeciętnie projekt to 3 -5 tyś zł, ale pewnie za indywidualne podejście każdy parę złotych doliczy.

Kupując konstrukcję pasowało by znać trochę podstaw typu minimalna grubość stali żeby nie kupić czegoś  pod czym nikt się nie podpisze. 

Mój  projektant i kierownik wyraźnie mówił że nie przyjmie konstrukcji spawanej o ściance cieńszej niż 4mm.

A można znaleźć wiele konstrukcji o ściance 3mm.

Nie wiem jak dla skręcanych to wygląda.

Opublikowano

Ogólnie najpierw musisz pogadać z potencjalnym autorem projektu, bo po zakupie masz ograniczone pole manewru, chyba że sprzedający załatwi projekt.

Chcesz 10m rozpiętości, ale gdybyś zmienił na powyżej 12 to oprócz kierownika budowy dochodzi inspektor budowy który kontroluje i Ciebie i kierownika. Ja mam budynek 12,24 x 24 i o te 24cm wszedł inspektor.