Narko Opublikowano 10 Stycznia 2019 Opublikowano 10 Stycznia 2019 Czy ktos z Was postawil garaz/wiate/hale z demontazu? Jakie sa szacunkowe koszty projektu? Mam na oku konstrukcje hali o wymiarach 20x10m. Przeznaczenie to garaz na maszyny. Konstrukcje wypiaskuje i pomaluje we wlasnym zakresie jak i rowniez postawie pod nadzorem kierownika budowy. Wypowiedzice sie jak to jest od strony projektu i jego kosztow.
wojtal24 Opublikowano 10 Stycznia 2019 Opublikowano 10 Stycznia 2019 idz lub zadzwon do kierownika budowy on Ci wszystko powie zrobi projekt
Narko Opublikowano 10 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2019 Bezcenne info. Pytam Was by sie rozeznac w temacie kosztow,problemow jakie napotkaliscie itp.
Gość Opublikowano 10 Stycznia 2019 Opublikowano 10 Stycznia 2019 Dzisiaj ciężko znaleźć kogoś komu chce się lepić projekt pod gotową już konstrukcję, pewnie jest to droższe no i kłopotliwe. Przeciętnie projekt to 3 -5 tyś zł, ale pewnie za indywidualne podejście każdy parę złotych doliczy. Kupując konstrukcję pasowało by znać trochę podstaw typu minimalna grubość stali żeby nie kupić czegoś pod czym nikt się nie podpisze. Mój projektant i kierownik wyraźnie mówił że nie przyjmie konstrukcji spawanej o ściance cieńszej niż 4mm. A można znaleźć wiele konstrukcji o ściance 3mm. Nie wiem jak dla skręcanych to wygląda.
Narko Opublikowano 10 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2019 Wlasnie o takie informacje mi chodzi... na co zwracac uwage zeby sie nie naciac.
Gość Opublikowano 10 Stycznia 2019 Opublikowano 10 Stycznia 2019 Ogólnie najpierw musisz pogadać z potencjalnym autorem projektu, bo po zakupie masz ograniczone pole manewru, chyba że sprzedający załatwi projekt. Chcesz 10m rozpiętości, ale gdybyś zmienił na powyżej 12 to oprócz kierownika budowy dochodzi inspektor budowy który kontroluje i Ciebie i kierownika. Ja mam budynek 12,24 x 24 i o te 24cm wszedł inspektor.
Narko Opublikowano 10 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2019 10m szerokosci to max.. 8m tez by przeszlo… zalezy co uda sie znalezc i projektant to zaakcptuje.
Gość Opublikowano 11 Stycznia 2019 Opublikowano 11 Stycznia 2019 Tu jest konstrukcja z projektem https://www.olx.pl/oferta/konstrukcja-hali-wiaty-15m-x-9m-hala-wiata-garaz-zadaszenie-CID628-IDvgeyy.html
sznajdik Opublikowano 17 Stycznia 2019 Opublikowano 17 Stycznia 2019 Kupując używkę musisz zwrócić uwagę w jakiej strefie śniegowo wiatrowej stała a w jakiej ma stać żeby konstrukcja nie wyszła za słaba
Rekomendowane odpowiedzi
Kopaczka
Owijarka Sipma 7531