Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Coś około tysiąca, ale w większości rolnicy emeryci mają zapewnione mieszkanie, nie opłacają rachunków, nie martwią się o opał, a i skorzystają z tego co po podwórku chodzi. Nie powiem że mogli wykonywać inny zawód, ale powiem że składki emerytalne w KRUS były i są znacznie niższe niż w ZUS. 500+ "daje się" dzieciom a nie rodzicom, to dorosli podejmują decyzje na co przeznaczą pieniądze. Niestety przez to rozdawanie tworzy się mnóstwo różnych opinii a społeczeństwo się dzieli. Taka prawda. 

Opublikowano

Tere fere ,pitu pitu .Emeryt po 70-siatce zdolny zapieprzac i nie płaci rachunków 😁.Kobieto żyj w realnym życiu nie bajkowym.Nie każdy emeryt ma rodzinę,dzieci z którymi mieszka na starość,nie każdy ma dobre zdrowie.Teraz wykazalas elokwencję 👍.

• Like 2
Opublikowano
30 minut temu, Andrzej28 napisał:

Tere fere ,pitu pitu .Emeryt po 70-siatce zdolny zapieprzac i nie płaci rachunków 😁.Kobieto żyj w realnym życiu nie bajkowym.Nie każdy emeryt ma rodzinę,dzieci z którymi mieszka na starość,nie każdy ma dobre zdrowie.Teraz wykazalas elokwencję 👍.

Słabo Ci idzie czytanie ze zrozumieniem.

• Sad 1
Opublikowano

Tak ,bo nie popieram tego co większość i sprzeciwiam się kobiecie nie jak większość ślinie się na ich widok ;) . Właśnie co ma powiedzieć kobieta siedząca w domu przy dzieciach i czekająca jak kasa na koncie się pojawi? Czasem nie ma wyboru a czasem chce żyć nic nie robiąc.Tylko,że kobiety też chcą pracować,spełniać swoje życiowe plany,itd.

Opublikowano

Popieram bardzo mądre stwierdzenie. Wyżej też ktoś napisał co by było jak by bydło uciekło w młodnik, masakra zniszczyli by człowieka od razu a dzicz robi co chce bo szanowny pan myśliwy musi mieć na co polować

Sylwekx25 napisał:

Myśliwi powinni sobie ogrodzić lasy państwowe i tam trzymać dziki ,karmić je ,leczyć a potem sobie tam polować.. .

Opublikowano
2 godziny temu, Andrzej28 napisał:

Czy ja Ciebie zaatakowałam lub wysmialam? Nie umiesz rozmawiać? Nie zamierzam się z Tobą kłócić. 

Żyje w realnym świecie... za to Ty masz chyba jakiś problem.

Opublikowano
4 godziny temu, Andrzej28 napisał:

Primo bo nie popieram zabijania koni tylko po to aby ktoś miał z nich kabanosy.Dawniej koń był dla rolnika żywicielem rodziny,dzięki nim była żywność .Ciężko pracowały w polu,by był chleb.Pojąć tego nie umiesz ?

Widzisz , nie zupełnie . Każdy dbał o zwierzę jak najlepiej , ale jak do roboty już się nie nadawał , to taki koń szedł na mięsko . Nie znam rolnika , który miał z tym dylemat . Teraz jedynie w główkach się poprzewracało niektórym i dodając zwierzakom cechy ludzkie traktują zwierzaki jak ludzi . Do obrońców tylko jedno pytanie - Jesz mięso ? No i podpowiedzieć należy , że mięsko nie pochodzi bezpośrednio z "Biedronki" . Konie bardzo piękne zwierzęta . No ale skoro ma przeznaczenie na rzeź , to co złego w skupie ?

3 godziny temu, Mmartusia napisał:

Coś około tysiąca, ale w większości rolnicy emeryci mają zapewnione mieszkanie, nie opłacają rachunków, nie martwią się o opał, a i skorzystają z tego co po podwórku chodzi. Nie powiem że mogli wykonywać inny zawód, ale powiem że składki emerytalne w KRUS były i są znacznie niższe niż w ZUS. 500+ "daje się" dzieciom a nie rodzicom, to dorosli podejmują decyzje na co przeznaczą pieniądze. Niestety przez to rozdawanie tworzy się mnóstwo różnych opinii a społeczeństwo się dzieli. Taka prawda. 

Ty Martusia z jakiego kraju że takie życie mają ? Można by i u Nas tak zrobić .

Opublikowano

Przez takich jak eko Andrzej to polskie rolnictwo chyli się ku upadkowi bo jak krzyczeli o zakaz uboju rytualnego potem czepili się karpia następnie drą ryja o konie a teraz akcja w obronie dzików i powiedzcie jak polskie rolnictwo ma się rozwijać jak z każdej strony rolnik jest głębiny. 

Opublikowano

Zabić konia można ,ale gdy jest np.ciezko chory .Ale wiele okazów idzie zwyczajnie na mięso od tak i to już nie jest ok.Sa zwierzęta,które się hoduje z przeznaczeniem na rzeź ale koń to symbol też Polski.Warto przeczytać nawet o tym skąd konie pochodzą i jakie ich było znaczenie w naszym kraju.

Mmartusia przy Tobie nie można powiedzieć własnego zdania?Przytakiwać tylko i wszystko żeby było cacy pod twoją opinię 👍

Opublikowano
8 minut temu, zetorki12 napisał:

Ty Martusia z jakiego kraju że takie życie mają ? Można by i u Nas tak zrobić .

Ty, teściowie moi tak mają, oddali gospodarstwo, a w akcie jest jasno napisane co ich syn jest zobowiązany im zapewnić. To coś dziwnego?

3 minuty temu, Andrzej28 napisał:

Przytakiwać tylko i wszystko żeby było cacy pod twoją opinię 

Zmień ton, to możemy POROZMAWIAĆ.

Opublikowano

Ty , Ty myślisz że każdy tak ma ? A to np korzystający z ZUSowskiej emerytury takich zapisów sporządzić nie może oddając mieszkanie lub firmę ? A może nie każdy ma następcę ? Czubek Twojego nosa , to nie wszyscy .

Opublikowano
6 minut temu, Andrzej28 napisał:

Zabić konia można ,ale gdy jest np.ciezko chory .Ale wiele okazów idzie zwyczajnie na mięso od tak i to już nie jest ok.Sa zwierzęta,które się hoduje z przeznaczeniem na rzeź ale koń to symbol też Polski.

Co ty bredzisz O.o

Symbolem Polski jest Orzeł Biały a nie jakaś habeta.

Konie nie wszystkie idą na mięso tak jak ci się wydaje ale też kupowane są przez stadniny. 

Opublikowano
11 minut temu, zetorki12 napisał:

Ty , Ty myślisz że każdy tak ma ? A to np korzystający z ZUSowskiej emerytury takich zapisów sporządzić nie może oddając mieszkanie lub firmę ? A może nie każdy ma następcę ? Czubek Twojego nosa , to nie wszyscy .

Dokładnie tak. Nie każdy ma potomstwo ,bo stary kawaler ma żyć za co i kto go będzie utrzymywał.

Opublikowano

Andrzeju zamiast uganiać się za końmi to pomóż takiemu na starość godne dożyć swych dni. 

Opublikowano
3 godziny temu, Mmartusia napisał:

10 minut temu, Mmartusia napisał:

Ty, teściowie moi tak mają, oddali gospodarstwo, a w akcie jest jasno napisane co ich syn jest zobowiązany im zapewnić. To coś dziwnego?

Pańusiu niewiem czy jesteś rolniczką czy tylko tak piszesz aby wk... rolników , powinnaś jeszcze dodać że mają wszystko za darmo ( czyli rolnicy ) jajeczko ,mleczko kurki i wiele innch żeczy a i dopłaty bo zapomniałem 

Co do przekazania gospodarstwa to już przegiełaś powiedz gdzie jest zapis w akcie notarjialny że syn/córka ma płacić rachunki 

• Like 2
Opublikowano

Mówiłem ,że żyje w bajce 😁.Jeszcze mi kazuje zmienić ton by z nią porozmawiać.Pewnie jej teściowie tak mają ,że żyją jej kosztem.

Primo od początku się do mnie przydzyndoliles i już tak wiszisz,trzymaj swój ogon nie mój 😝

Opublikowano

A co się dziwisz. 

Było na moją dzielnice nie wchodzić. 😆

Opublikowano

Ma fantazję dziewczyna ale niech nie porównuje ZUSU do KRUSU płacimy mniej i mniej dostaniemy na starość

Daj nam dochód miesięczny to możemy płacić jak w ZUSIE a ny mamy miesięczne wydatki co do 500+ to my płacimy wszycy a biorą nieliczni 

Opublikowano

Twoja dzielnica to twoje podwórko gospodarzu ! Tam mnie nie było,jakbym śmiał stanąć na twojej choćby miedzy 😂

O to to .Porównać rolnika też takiego co ma 20 h a takiego co 200 h ,też już zupełnie inny dochód.Sa też tacy którzy mają dzieci tak po 18 + i nigdy 500+ nie dostali ,to też jakaś ich krzywda,też ich dzieci chodziły do szkoły.

Opublikowano (edytowane)

Dokładnie. 

ZUS owcy pracują kilka godzin dziennie i kilkanaście dni w miesiącu a KRUS owcy pracują 365 dni w roku z nie limitowanym czasem pracy. 

@zetorki12 ta bida umysłowa tyle ma wspólnego z rolnictwem co ja z lotem w kosmos. 

Edytowane przez PRIMO
Opublikowano
1 minutę temu, zetorki12 napisał:

Co Ty chłopak z tymi godzinami (h) ?

(a) zjadł ale i tak wiemy o co chodzi 

Coś nasza Pani Martusia nie odpowiada czyżby było jej teraz łyso 

Opublikowano

Oczywiście . Ale jak napiszemy wyraz przez nieodpowiednie h , ż , u ... wstyd pozostaje . :$

Opublikowano

Hehehe nie łyso... sprawdzałam akt notarialny czy aby teściowie nie żeruja na mojej krwawicy...

I w akcie jest twardo napisane... że syn ma zapewnić potrzeby mieszkaniowe, oświetlenie, stały dostep do wody (czy jakoś tak), dostęp do wszystkich instalacji w domu na własny koszt i swobodę poruszania się w obejsciu.

Opublikowano

Dziecko drogie , ale to tylko Wasza dobra wola i porozumienie . Chwała wam za to ! Ale jest kupa sytuacji , kiedy młodzi następcy potrafią nawet wspólne wyjście zamurować . Postaw się wtedy w takiej sytuacji i przeżyj za tysiaka , oddając dwie trzecie na lekarza .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v