-
Podobna zawartość
-
Przez jerzy12
Witam.. Mam problem w ciągniku MF5425 z światłami drogowymi. Światła mijania są. Drogowe przy podciągnięciu manetki od zmiany świateł świecą. Do bezpiecznika świateł drogowych prąd nie dochodzi. Jak by ktoś podpowiedziałby gdzie może szukać to było by super. Pozdrawiam ...
-
Przez Hurlimann115
Witam wszystkich specjalistów czerwonej fabryki mtz. Mam problem z ciśnieniem oleju w moim mtz po naprawie silnika, ponieważ przed remontem na starych panewkach porysowanych na dwa mm i bardzo gładkim wale miał ciśnienie 4 atm lecz góra czyli tuleje, pierścień, tłok zużyte więc postanowiłem wymienić same panewki i komplet naprawczy czyli tulei, tłok, pierścień, sworzeń. Wszystko wyglądało pięknie do momentu wymiany tulei, gdyż przyrząd który służy do wyciągania tulei zawiódł i trzeba było wykorzystać młot i przecinak i każdą tuleję od góry łupać centymetr po centymetrze, gdyż była tak zapieczona. Zaznaczam, iż głowica nówka, zegar sprawdzony jest dobry pod sprężarką, a z silnikiem wskazuje niecałe 1 atm. Przy dmuchnięciu sprężarką w otwór, który wychodzi do zegara ewidentnie słychać syczenie w środku silnika. Podejrzewam, że jest to wałek rozrządu.Jest to silnik D'240. Panowie proszę o pomoc, bo już ręce opadają.
-
Przez tay29
witamw zime przestało poprawnie działać wspomaganie w fendzie 310lsa 86r. wczoraj wymieniłem pompe hydrauliczną na nową oryginalną jak kazał mi zrobić "mechanik". niestety problem dalej wystepuje. czym moze być to spowodowane ? -
Przez himen
Prosze o pomoc , dzisiaj podczas siewu zboża zablokował mi sie 6 bieg w mtz82 , skrzynia 16/4 , reduktor działa normalnie jest zołw i zając a 6 biegu szosowy nie moge wyrzucić, co mam zrobić zdjąć pokrywe skrzyni i odblokować jakiś wodzik . Czy przy zdejmowaniu pokrywy skrzyni nic sie nie rozleci i nie wpadnie na doł skrzyni. Pytam bo nie miałem jeszcze takiego przypadku w mtz? Z gory dzieki za odpowiedzi. -
Przez Piotrswider
Witam,czy ktoś mi powie ile jest przekaznikow od świateł ,czy wszystkie znajdują się pod deską rozdzielczą,jakie zamieniki najlepiej zastosować ?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Błąd 167, 17 BIF
Kuhn MDS 1141