Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. 

Mam w planach wykorzystać pomieszczenie w starej oborze jako garaż/warsztat. Wymiary pomieszczenia to ok 7m długości, 6m szerokości i ok 3m wysokości wewnątrz. W chwili obecnej nie ma tam stopu, natomiast w poprzek pomieszczenia leżą 3 belki a na nich drążki na których jest słoma. Mam zamiar usunąć starą słomę i drążki, więc zostaną same belki. W warsztacie będzie używana szlifierka kątowa i spawarka i tu zaczyna się moje pytanie jak oddzielić dach te pomieszczenie od dachu który jest odeskowany? Najlepszym rozwiązaniem byłoby zalanie betonowego stropu ale to są spore koszta. Myślałem nad zrobieniem "stropu z blachy" ale ze względu na skraplanie na powierzchni blachy odpada. Kolejnym wyjściem nad którym się zastanawiam jest płyta OSB, tylko co z palnością przy szlifierce i spawarce? 

Może ktoś macie jakieś inne pomysły jak to stosunkowo tanio wykonać?

Opublikowano

Cieplo nie musi byc bo pomieszczenie i tak nieocieone i nieogrzewane. A jak myslicie sama plyta OSB? Jak ma to sie z iskrami ze spawarki i szlifierki.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Ramzes1987x
      Hej chcę postawić wiatę opartą na metalowych słupach i konstrukcji o wymiarach 12mx30mx4.5m (długość,szerokość,wysokość) i mam pytanie czy muszę robić na te pozwolenie na budowę, rysunek itp? Jakie mogą być koszty tych spraw papierkowych? Nie ma szans się załapać na jakiś zwrot lub dotacje?
    • Przez wrobelek02
      Witam, jak ogrzewacie swoje garaże, myślę nad zrobieniem takiego piecyka z beczki albo brojlera, proszę o wasze pomysły oraz zdjęcia. interesuje mnie tylko piec na drewno.
    • Przez bartek29
      Siema mam pytanie czy na blaszany garaż potrzebne są jakieś pozwolenia?
    • Przez szczurek05w
      mam taki problem odziedziczyłem gospodarstwo po dziatku i znajduje sie tam garaż na trzy samochody tylko szerokość bramy to 2,33 m czy beda wystarczajace czy trzeba go przebudowac cały garaż ma wymiary 9x6 co myslicie o tym ? pozdrawiam
    • Przez dawid2m
      Witam.
      Słyszałem, że w Zdunach (koło Łowicza) jest warsztat, który zajmuje się naprawami ciągników. Czy ma może ktoś jakieś namiary na ten warsztat? Numer telefonu albo adres?
  • Dodaj nową pozycję...
v