Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Proszę o wypowiedź ludzi zajmujących się produkcją jaj kurzych. Jaka musi być liczba kur żeby sprzedaż jaj była opłacalna?Czy warto zaczynać od zera?(mam budynek ok 400m2)

Bardzo proszę o wypowiedzi. 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Ezekiel
      Dzień dobry, chciałbym dowiedzieć się czy opłaca się hodować 15 loch, zakładając, że w ciągu roku otrzymał bym od nich 200 tuczników? Pasze jestem w stanie wyprodukować ze swojego zboża. I czy w dzisiejszych czasach da się utrzymać z hodowli trzody na tak małą skale? 
    • Przez jankes84
      Witam serdecznie. Mam pytanie do forumowiczów a mianowicie  chodzi mi o  odpowiedź na pytanie przy jakiej ilości kur niosek można z tego zyć. Proszę o odpowiedzi osób które siedzą w tym temacie a nie gimnazjum w stylu mój kuzyn ma 100 kur i zarabia po 5 tys zł.chodzi mi o hodowle na poziomie do 1000 szt. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
    • Przez jankes84
      Witam serdecznie. Mam pytanie do forumowiczów a mianowicie  chodzi mi o  odpowiedź na pytanie przy jakiej ilości kur niosek można z tego zyć. Proszę o odpowiedzi osób które siedzą w tym temacie a nie gimnazjum w stylu mój kuzyn ma 100 kur i zarabia po 5 tys zł.chodzi mi o hodowle na poziomie do 1000 szt. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
    • Przez Rafciom
      Miałem duże zatrucie pokarmowe stada 5000 szt. kur niosek reprodukcyjnych, 300 szt. padło, nieśność spadła z 80% do 5%. W paszy wykryto bakterię beztlenową clostrydium perfirngens typ A produkujący toksyny alfa i bett2. Cargill twierdzi, że ta bakteria chorobotwórcza jest dopuszczalna i nie grozi drobiu, co innego twierdzi Zakład Higieny Weterynaryjnej, który zakazał mi karmienia kur taką paszą tak samo jak lekarze weterynarii, czy ktoś ma wiedzę lub doświadczenie w podobnej sprawie bo przygotowuję pozew sądowy. Natomiast kur nie mogłem wyleczyć jak jadły nadal tą paszę, dopiero po zmianie dostawcy paszy jak ręką odjął, ale po zatruciu i tak kury nie wróciły do nieśności i musiałem zlikwidować stado w szczycie nieśności. 
    • Przez Kalub
      Dzień dobry, chciałbym dowiedzieć się czy można utrzymać się z hodowli 10 krów(simentali mlecznych)? Urodzone jałówki odchowywał bym i sprzedawał do dalszej hodowli. Czy byłbym w stanie zarobić na miesiąc około 2-2.5 tyś?  
  • Dodaj nową pozycję...
v