Skocz do zawartości

Case IH 923-Opinie i inormacje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem nowym użytkownikiem AF. Szukam informacji na temat IH 923. Nie znalazłem na forum informacji na ten temat a mam możliwość kupna tego kombajnu. Bardzo mi sie podoba jest w idealnym stanie za nieduże pieniądze. Proszę użytkowniów o wszelkie informacje i opinie na jego temat. Np. czy heder ok 3m nie jest za mały, ponieważ ten egzemplarz posiada taki właśnie. Słyszałem też że nie są zbyt awaryjne. To prawda?

Z góry dziękuję za pomoc. :lol:

Opublikowano

ogolnie nie mialem stycznosci z tym kombajnem ale slyszlaem opinie od uzytkownikow ze to bardzo prosty kombajn w budowie nie ma tam nic skomplikowanego jak miales stycznosć z bizonem to powinienies sobie poradzic w przypadku ewentualnych napraw. Jezeli chodzi o szerkosc hedera to zalezy ila masz ha??, heder 3 metry w zupelnosci wystarczy na 30 ha.

Opublikowano (edytowane)

Jestem posiadaczem tego kombajnu od 8 lat.Kombajn nie miał żadnych większych awarii raz rozwalił się silnika ale to tylko przez nasza głupotę(nie spuściliśmy wody na zimę i blok rozerwało).A teraz to sita ze starości się rozleciały

Edytowane przez Hen123
Opublikowano

Jestem nowym użytkownikiem AF. Szukam informacji na temat IH 923. Nie znalazłem na forum informacji na ten temat a mam możliwość kupna tego kombajnu. Bardzo mi sie podoba jest w idealnym stanie za nieduże pieniądze. Proszę użytkowniów o wszelkie informacje i opinie na jego temat. Np. czy heder ok 3m nie jest za mały, ponieważ ten egzemplarz posiada taki właśnie. Słyszałem też że nie są zbyt awaryjne. To prawda?

Z góry dziękuję za pomoc. :lol:

Witam

Posiadam ten kombajn od 5 lat. Sprowadziłem go z Francji. Miał niewielki przebieg 2100 mth. Więc kosztował mnie 27 tyś. Heder 3.6 m. Silnik w tym kombajnie jest naprawdę super. Średnio spala mi max. 10 litrów na ha. Części zamienne są ogólnie dostępne, w necie, jest taki sklep z Tomaszowa Lubelskiego i jak wymieniałem pas od młocarni to 2 dni i przysłali mi go. Lożyska w każdym lepszym sklepie są dostępne. Ustawienie kombajna proste. Choć przyznam że był to mój pierwszy kombajn w życiu i w pierwszym sezonie miałem kłopot. Fajnym rozwiązaniem jest dmuchawa odkurzająca, to pomaga w koszeniu.

Na razie

Opublikowano

Silnik z tego co znalazłem w necie to 100 koni. 933 ma 112. Młocarnia chyba 105 cm. Heder ja mam 3,6 m roboczego. Jestem po żniwach, więc mam nowe wyliczenia dot. spalania. Spalił mi w tym roku 7.5 litra na mth. I za to go cenię

Ogólnie kombajn jak ktoś gdzieś pisał, jeśli się dba to odwdzięczy się. Miałem 4 dni żniw po 10 godzin i chodził jak pszczółka. Ogólnie chciałbym go sprzedać, powiększa mi się gospodarstwo. A Ty kupujesz?

Opublikowano

Witam!!! kupiłem internationala 431, mam pytanie gdzie kupujecie częsci do internationala, interesują mnie łożyska ponieważ, są nietypowe, oraz tuleje metalowo gumowe, proszę o podane linkówsklepów itp. Dziękuję

Opublikowano

Witam mam możliwośc kupna właśnie kombajnu ihc 933 tylko jest jeden mankament ma podsiewacz założony od bizona. Sprzedawca zarzeke się że kombajn radzi sobie z tym bardzo dobrze. Mam na stanie mniejszy model ihc 841 już na części. Proszę was o opinię wobec tego kombajnu z góry dziękuję. Pomozecie??? :)