Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 28.02.2024 o 22:57, pWnedMTZ napisał:

Nadal dzielnie domaga, 23 sezony przepracował u mnie, ale pola przybywa i ciężko jest nim wykosić w dość krótkim czasie 30 parę hektarów.

Kupiles tego D4500? 

Opublikowano (edytowane)

Panowie czy ktoś może się orientuje z jaką siłą powinna być dokręcona głowica w silniku valmet 3cyl z d3000 ? niestety woda w oleju i najprawdopodobniej poszło na tulejach :/

Edytowane przez KubaMF
Opublikowano

Witam

czy ktoś podzieli się wiedzą jak zdjąć pas jezdny w D3000 ponieważ muszę wymienić pas który idzie na sprzęgło i nie mogę go zdjąć bez zdejmowania pasa jezdnego który idzie od silnika

Opublikowano (edytowane)

Witam mam problem z koszeniem zboża w którym są chwasty do zbiornika wtedy idzie dużo tego zielonego. Próbowałem dodawać wiatru ale to nic nie dało. I moje zapytanie brzmi czy te kombajny tak mają mowa tu o D3000 czy u mnie jest coś nie tak. 

Edytowane przez Szopen44
Opublikowano
Dnia 27.06.2024 o 07:56, Szopen44 napisał:

Witam mam problem z koszeniem zboża w którym są chwasty do zbiornika wtedy idzie dużo tego zielonego. Próbowałem dodawać wiatru ale to nic nie dało. I moje zapytanie brzmi czy te kombajny tak mają mowa tu o D3000 czy u mnie jest coś nie tak. 

Jesli masz duzo zielonego w zbożu to niestety ale nie wyczyścisz ziarna. 

Zielone jest cięższe od zboza i nie wydmuchasz, nie oczyścisz. W dodatku zielone jeat mokre co potęguje brud 

Opublikowano

I jeśli puszczasz na tryjer (doczyszczalnik) to on nie lubi tego materiału :/ zalepia sito i potem czyszczenie tego chwile zajmuje. Dlatego w zielonym lepiej zamknąć klape i nie puszczać na tryjer

Opublikowano

Hej posiadam MF21 czyli mozna porównać do dronnigborga 3000 lub 4000.Jednej rzeczy nie moge nigdzie kupic a mianowicie przeniedienia napedu z skrzyni na linke do predkisciomierza.Wychodzic chyba ma z walka gdzie beben recznego jest ale moze ktos ma jakieś foto jak to wyglada

Opublikowano

tak identyczne, polecam bekiego gość ma większość części jak coś brakuje. Temat z innej beczki rozbierał ktoś kiedyś w d3000 koło pasowe od przyśpieszacza to samo nastawne ? po założeniu silnika mam problem że cały układ napędowy wpada w jakieś dziwne wibracie a samo mocowanie koła coś się grzeje ... dziwne bo przed remontem silnika wszystko było w porządku ... chyba że poduszki do silnika powodują te drgania, miał ktoś z tym problem ?

Opublikowano

Witam. Mam problem z słabnącym silnikiem w kombajnie D7200 podczas upalnych dni. Identyczny problem jak w tym wątku:

Niestety nikt nie napisał jak jak to rozwiązać. Miałby ktoś jakiś pomysł?

Opublikowano (edytowane)

Witam. Mam pytanie odnośnie pasa jezdnego, pacjent D1250. czy pas marki gates to oryginał. O conti i podobnych w tej cenie już się naczytałem. Wolę zainwestować w oryginał.   

Pilna sprawa jak zdjąć wariator jazdy z osi w celu wymiany łożyska. nie mogę ruszyć tej nakrętki na 50 klucz. Podejrzewam że jest tam lewy gwint ale pewności nie mam.

Edytowane przez waldek76
Opublikowano
Dnia 23.07.2024 o 13:54, SipmaZ224 napisał:

Ten zawor na pompie trzeba ominąć czy coś takiego. Mogę dopytać gościa co tak miał

Gdybyś mógł zapytać, to byłoby miło.

Opublikowano

Mam taki problem z Mf 21H otóż po odpaleniu przed zimą hydraulika działała bardzo wolno a po zgaszeniu i zapaleniu już wgl przestała działać także nie można podnosić hedera ani opuszczać . Nie działa również wysuw i podnoszenie motowideł . W żniwa chodziło wszystko bez problemu . Ktoś coś doradzi ??