Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, mam rozrzutnik Deguillaume 9t i on posiada mały komputerek, z czujnikiem zliczajacym obroty wału ciągnącego łańcuchy. Jakie zastosowanie ma ten cyfrowy licznik? Na jeden kurs licznik dodaje +5 na wyświetlaczu, ma 3 przyciski, TOTAL, plus, minus. Po naciśnięciu TOTAL, liczba na wyświetlaczu zmienia się na taką, która można plusem i minusem regulować. O co tu chodzi? 

tmp-cam--109068355.jpg

Opublikowano

to napewno pomazuje jak bardzo smierdzacy jest obornik😉 nie rozumiem po co to tak prostych maszyn wkladaja jakies czujniki i komplikuja wyworzenie gnoju .niedlugo w widlach recznych bedzie waga i sterownik

Opublikowano

@wojtal24 żeby to było takie proste 😉 On ma tylko jeden czujnik halla przy wałku napedowym i tylko liczy obroty taśmy, niczym nie steruje. 

Na internecie nie ma kompletnie nic na ten temat, pytam bo być może ktoś ma podobny i już to rozpracował 😉

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Sprzedam rozrzutnik obornika prod. Czarna Białostocka. Rocznik 82. Jest praktycznie cały w oryginale, bo od nowości smarowany olejem i burty są bez zarzutu. Jedynie podłogi nie udało się tak zachować, co widać na foto. Samochód na drodze może wyprzedać bez obaw, że go nagle rozrzutnik w rów zepchnie  
      Cena 4700. Trasa Międzyrzec Podl.-Siedlce

• Przez zyzek
      Orientuje się ktoś może, co może być przyczyną tego, że co chwila pękają tarczki sprzęgła przeciążeniowego w polskim rozrzutniku? Oryginalne działały przez lata, a po wymianie sypią się co kilka-kilkanaście rozrzutników.
      Chodzi o ten element:

Powodem jest słaba jakość nowych tarczek, czy przyczyna może być inna? Wie ktoś może  gdzie kupić tarczki, które powinny wytrzymać dłużej?
    • Przez blake17
      Jakis czas temu zlamal mi sie rozrzutnik na zaczepie. Padl pomysl zeby zdjac aparat i zostawic sam posuw. Bedzie sluzyl jako przyczepa do wywozu obornika. Pozostala kwestia przeniesienia napedu, przy zlamaniu skrzywil sie i rozlecial wal. Nie moge znalezc zadnego katalogu i nie mam pojecia jak to zlozyc. Pomoze ktos? 

• Przez KrychxU
      Witam, chciałbym zasięgnąć porady, czy z 7 tonowym rozrzutnikiem firmy leboulch który posiada 3 wałki rozrzucające poradzi sobie Zetor 7211?
      Czy takum rozrzutnikiem dam radę rozsiewać wapno? 

• Przez maciek21
      Jaki rozrusznik do ciągnika 95 km mam na oku unie tytan 11 na tandemie czy 95 km wystarczy 
  • Dodaj nową pozycję...
v