6420, 2005r, problem z rozrusznikiem
Sprawdź 6420, 2005r, problem z rozrusznikiem na AgroTesty.pl
John Deere 6420 SE Dane techniczne
-
Podobna zawartość
-
Przez 6420jd
Witam, w moim johnie prawdopodobnie urwała się linka od rewersu , czuć jak dźwignia ociera o druciki . Wie ktoś może jaki będzie koszt naprawy? Długo zajmie naprawa? Ktoś miał podobną usterkę? z góry dziękuję za pomoc ;P
-
Przez Tomasz78
Witam wszystkich użytkowników tej strony ,jestem tu od paru minut ale stronę śledzę dość długo .Mam problem z rozrusznikiem w belarusie ,jak jest zimno to przepuszcza niszcząc wieniec na kole zamachowym ,był już u naprawy i po roku jest to samo,ponadto świeca płomieniowa działa tylko po uruchomieniu silnika a nie przed jak powinna .Może mi ktoś poradzi jak to naprawić ?
-
Przez tomas
Witam. Prosiłym o taki schemat jak w temacie, jeśli ktoś posiada. Chciałbym naprawić wskaznik temperatury silnika. Zegar prawdopodobnie jest sprawny. Może być przerwa gdzieś na przewodach. Z góry dzięki. Pozdrawiam
-
Przez mlody456
Szukam ciągnika uzywanego o mocy 65km - 80km, rok to 2000r - 2005r, na 28ha do ładowacza, pług 4x35 (kupi się), agregatu upr. 2,8m, kosiarka rotacyjna 1,65m, siewnik poznaniak 3m, opryskiwacz 300l, do pomocy c-330 oraz c-360, hodowla bydła 50szt. - dojne 22szt., kwota to tak już max to 75 000 tyś. brutto. dziś tak szukałem to znalazłem zetor 7340, zetor 6340, ursus 5314, ursus 4514 takie proste, mechaniczne, które powinny wystarczyć na tyle co ja mam Jak w turze będą się spisywać, min i max spalanie, awaryjność, wokonanie podzespół, komfort itp. Licze że pomożecie
p.s.
ale sie rozipisałem jak nie ja :lol:
-
Przez TheZielonyJohny
Witam serdecznie. Przymierzam się do zakupu John Deere 6420. Wszysytko by mi pasowało, ale cały czas stoję przed jedną kwesitą. Chciałbym tym ciągnikiem ciągnąć dwie przyczepy Brandys o ładowności 10t. Każda jedna waży 4 tony. Więc masa całkowita załadunku wynosiła by plus/minus 24 tony. ( Plus minus, gdyż będzie na nie ładowany obornik. ) No i teraz kwestia czy John by sobie z tym poradził. Ciągnik waży 4.8 tony, chciałbym mu wypełnić płynem opony oraz do tego transportu zakładać obciążnik o masie 1 tony. Takie coś dawałoby 6 tonowy ciągnik o mocy 120km.
Ktoś kiedyś próbował uciągnąć tym ciągniczkiem takie przyczepy lub o podobnej masie ?
Dodam, że mój teren jest górzysty i potrzeba czasem dobrze się zaprzeć ciągnikiem. Deutz - Fahr Agrofarm 430 (4,5 tonowy ciągnik) z Brandys o ładowności 10 t i masie własnej 4 t, czyli w sumie 14 ton pod górki wyjeżdża z prędkością ok. 12 km/h. Więc trochę "pytania pod kopiec " jest.
Jakieś wskazówki, porady, doświadczenia ?
Z góry dzięki za pomoc
-

Rekomendowane odpowiedzi
Problemy z case cx90
Prasa do zakuwania węży hydraulicznych