-
Podobna zawartość
-
Przez podol21
Witam. Znacie kogoś z okolic Płocka i Płońska co zajmuje się pisaniem wniosków i biznes planu na działalność pozarolnicza?
-
Przez Taurus83
Jak myślicie zdałoby to egzamin?
Podłogą beton.
Ściany wysokie na 2-2.5m z blachy trapezowej. Słupy metalowe co tyle metrów ile trzeba. Przykrycie z plandeki opierajacej się na trókątnych poprzeczkach jak w naczepie ciezarowej.
Silos byłby przejazdowy. Szerokość powiedzmy 8 metrów. Długi ze 20. Jedna sciane możnaby dostawiac z gotowych elementów a na drugiej zrobić drzwi. Blachę używaną można kupić bardzo tanio. Słupy też po cenie złomu. Plandeka jak do przyczep na metry. Trójkąty wyspawać i gotowe. Albo nawet z amelinium zrobic zeby bylo latwo montować. Raczej przez zimę bym tam nie trzymał ale do grudnia? Koszt na szybko policzony to ok 15 tys. Ok 250-300 ton pszenicy by weszło do takiego magazynu
-
Przez Adrian001
Witam zastanawiam się kupić materiał siewny Pszenżyto Aveo głowie klasa zmieni 4 i 5 większości 4 klasa Województwo Zachodniopomorski. Proszę i jakieś info na temat tej odmiany
-
Przez Gość pawlok
Witam , chciałbym się dowiedzieć czy jeśli mój tata teraz dostał dotacje na zakup maszyn, to dopiero za 5 lat będzie mógł przekazać mi gospodarstwo?
Bardzo proszę o odpowiedź i z góry dziękuję.
-
Przez farmer1999
Witam.
Chcialbym sie dowiedziec jak wyglada sprawa z dofinansowaniem na rozpoczecie dzialalnosci rolniczej. Ile maksymalnie mozna dostac na zalozenie gospodarstwa? Mlody rolnik premia 100 tysiecy i jakie jeszcze sa mozliwe fundusze jesli zaczyna sie praktycznie od zera?
Mam napisany biznes plan skierowany na hodowle bydla opasowego.
Mieszkam w UK gdzie zdobylem przez ten czas wyksztalcenie rolnicze srednie i dodam tez ze mam staz w rolnictwie jako pracownik i uzbieralem wystarczajaco pieniedzy na wklad wlasny do banku na to zeby prawdopodobnie dostac kredyt w polsce. Czekam az tylko podskoczy funt w gore zeby przelac na konto polskie zeby nie byc stratnym na przelewie.
Chce sie dowiedziec jaka jest maksymalna kwota ktora moge dostac na zakup gruntow rolnych, maszyn, bydla itp. Inaczej nazwac jaka kwote moge dostac na zalozenie gospodarstwa rolnego.
Prosze o to zeby nikt nie pisal "strata czasu" czy tez "nie ma pieniedzy w rolnictwie"
-

Rekomendowane odpowiedzi
Fotel do ursusa?
Wózek na belę słomy