Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam zamiar zimą dorobić nadstawkę do rozsiewacza nawozów N039/6. Fabryczna pojemność to 350l. Ja celuję w minimum 1200l. I tu moje pytanie: czy ktoś próbował zwiększyć przy podobnym rozsiewaczu pojemność do takiej wartości i czy obciążenie wynoszące 1 tonę towaru jest w stanie wytrzymać rama tej maszyny? Ewentualnie jest ktoś kto posiada rozsiewacze N039/4 (1200l) lub N039/5 (1600l)? zdjęcia + pomiary grubości elementów ramy przybliżyłyby mnie do uzyskania odpowiedzi😉

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez mariuszsn
      Panowie, poproszę zdjęcie tabeli wysiewu do rozsiewacza jak w temacie. Z góry dziękuję.
    • Przez maxx20
      Witam planuje w swoim rozsiewaczu założyć pneumatyczne zamykanie i otwieranie co będzie mi do tego potrzebne jakiś zawór elektro-pneumatyczny złączka do hamulców jakiś przewód do powietrza .Chciałbym to zrobić na przycisk żeby ten zawór wysuwał i wsuwał siłownik . Mógłby mi ktoś to naświetlić i wytłumaczyć co i jak oraz jaki elektrozawór pneumatyczny zastosować oraz jaki siłownik z góry dzięki
    • Przez lary97
      witam
      jak w temacie potrzebuje pomocy przy wyborze rozsiewacza będzie on pracował na =/- 50 ha ładowność 1000-2000 hydrauliczne otwieranie oraz możliwość granicznego wysiewu. wiem że to kolejny temat tego typu ale proszę o wyrozumiałość z góry dziękuje za odpowieź
    • Przez TheZielonyJohny
      Witam
      Poszukuję opinii na temat rozsiewacza Kverneland Exacta TL GEOspread. Chodzi mi o efektywność działania GPS, wagi itp. Oraz o jakość wykonania i trwałość materiałów ? 
    • Przez lajkzxc
      Witam. Czy zetor 7245 poradzi sobie z rozsiewaczem unia brzeg 1200.  800kg na spokojnie można rozsiewać.   Ale jeżeli zasypiemy pełną tonę?  O podrywanie przodu się nie boję ale czy tył ciągnika wytrzyma?
  • Dodaj nową pozycję...
v