Claas Celtis 446 - Wymiana uszczelniacza wału
-
Podobna zawartość
-
Przez Mikua
Czołem
Problem z Władkiem, rzuca olejem przez otwór w obudowie co widać łożysko sprzęgła, miał ktoś taki problem ? stawiam że poszedł uszczelniacz wału, wymieniał ktoś ? dużo jest rozbierania?
-
Przez silos
Witam
W trakcie siewu wciągnęło worek i urwało się koło zębate wałka mieszalnika napędzane kołem podwójnym (18 zębów). Koło zębate jest osadzone na pręcie fi13mm. Koło zębate oczywiście spadło i nie znalazłem go na polu. Czy ktoś wie może jakie są parametry tego koła (średnice, ilość zębów, itd.). Może ktoś ma takie koło z woj. śląskiego (Kłobuck, Częstochowa) ze złomowego siewnika konnego z danych czasów ?
Dziękuję za wszelką odpowiedź.
M.K.
-
Przez roziu20
Witam, posiadam od nie dawno ciągnik MTZ 82 na dużej kabinie i mam problem z dźwignią od podnośnika koło siedzenia. Poprzedni właściciel wkręcił śrubę w obudowę blaszaną dźwigni (sama dźwignia jest nie pełnej długości jak pozostałe dźwignie tzn jest krótka, pęknięta w połowie jej długości bez łepka rękojeści) (pierwsza od siedzenia) czyli od podnośnika ciągle była w pozycji neutralnej jak dam ja maksymalnie do tyłu i puszczę zaraz sama wróci do śruby o którą się opiera i która uniemożliwia przestawienie tej dźwigni do przodu do kierownicy. Podnośnik dźwignia koło kierownicy podnosi trzyma (ramion puste co prawda od wczoraj jak były podniesione tak są). I tu moje pytanie co może być nie tak z tą dźwignia że jest ta śruba ? Czy regulator siłowy pod siedzeniem jest uszkodzony ? Jak to można naprawić ?
-
Przez Zetix
Witam.
Mam pytanie, muszę uszczelnić wyciek na samym początku wieszaków dolnych (jak ośka) bo sączy mi tam olej... Czy trzeba spuszczać ze skrzyni olej, czy można to zrobić bez tego? Tam bodajże przychodzą oringi plus jakiś filcowy uszczelniacz. (zaznaczone na foto)
Druga sprawa, czy po założeniu drugiego siłownika pomocniczego mogę wpiąć się bezpośrednio pod zasilanie tego pierwszego? Tak żeby dwa przewody zasilające wychodzące z siłowników zeszły się w jeden i do rozdzielacza?
-
Przez MichalP
witajcie.
Biorę powoli się do remontu mojej 3p, ale mam jeden dylemat. Wszystko ładni się po zewnątrz po odkręcało a stanąłem na kole pasowym przykręconym do wału korbowego. Jaki tam jest gwint? Prawo czy lewo obrotowy ?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Kolumna kierownicza claas dominator 96
Ursus 1012 + RCW 3