-
Podobna zawartość
-
Przez bacza1
Kupiłem używaną prasę Deutz Fahr GP 2.50. Jej stan techniczny jest zadowalający. Problem z mechanizmem wiązania sznurkiem. W chwili zainicjowania procesu wiązania ramiona nie opadają do prawidłowej pozycji i balot nie chwyta sznurków. Może wyjaśni mi ktoś jakie zadanie ma do spełnienia wolnobieżka HFL 3530 w mechanizmie napędzającym ramiona? W jaki sposób przekazywany jest ruch obrotowy spowodowany sznurkiem na ruchy ramion?
-
Przez jacor95
Witam. Podczas tegorocznych żniw, a mianowicie zbioru słomy często zdarzał mi się problem z pobraniem sznurka przez palce "iglice" prasy. Prasa posiada 2x sznurek. Często palec z lewej strony (patrząc od przodu) nie chwyta sznurka, a mianowicie: nie przesuwa się z pozycji wyjściowej (z pozycji ucięcia sznurka przy poprzedniej beli) do środka, żeby złapać sznurek. Prawa iglica nigdy mnie nie zawiodła zawsze łapie sznurek bez żadnych przeszkód. Gdy sznurek nie zostanie złapany przez iglice, muszę przesunąć go do środka ręcznie i wtedy owija dobrze. Jak można to naprawić, żeby działało ok, co może być nie tak? Spotkał się ktoś z podobnym problemem? Proszę o pomocne porady.
-
Przez TheGonzuu2001
Witam mam pytanie do posiadaczy prasy NH BR 6090. Czy korzystacie z owijanie sznurkiem ? Jak się sprawuje ?
Pozdrawiam.
-
Przez x_adi_x
Prasa john deere 590 na sterowniku ustawiam gęstość sznurka, a urządzenie od podawania sznurka cały czas chodzi tak samo za szybko i nie idzie tego zmienić. W czym może być problem?
-
Przez Kurładobryrolnikimajster
Witam
Mam prase metal fach i owijałem tylko sznurkiem i teraz kupiłem siatkę i pytanie jest takie
Jak wyłączyć sznurek żeby się nie załączał?
Z góry dzięki za odp.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Noże w prasie variant 280 rc same się chowają
Zapchany przenośnik pochyły