Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, szukalem ale nie znalazlem.. mam tura 6 przy ursusie 912 i chcialbym przelozyc go do masseya 3080.. oczywiscie rama nie pasuje.. ale czy ktos juz coś kombinowal jak przełozyc ladowacz.. ? czy jakas firma robi ramy do zagranicznych ciagnikow na polskie ladowacze ? prosze o podpowiedzi..
Opublikowano

Zadzwoń do firmy z której masz ładowacz i dopytaj [zamów] adaptację ,czy tam konstrukcję wsporczą,bo każda firma inaczej to nazywa...Akurat myślę że żadnych problemów nie będzie,bo ten model   ciągnika jest dość znany .  Cena podejrzewam że w okolicach  4000 - 5000 zł.Być może razem z montażem [ za kilka stówek nie warto samemu montować,bo być może przy spawaniu coś nie pykło,i masz problem].Piszę to na podstawie własnego doświadczenia. A może w tej cenie i przywiozą i zamontują, to i cena transportu odpada,a to kilkaset kilo^_^

Opublikowano
Ja znowu poradzę ci, sprzedaj tego tura i kup używanego pasujące go do 3080 ewentualnie nowego. Ja do swojego 3085 kupiłem okazyjnie za 9 tys faucheux od 6290, minimalnie kilka otworów nie pasowało, trochę przerobiłem i gotowe, bo jeśli rzeczywiście sama adaptacja 5 tys to spory koszt, a swojej adaptacji nie pozbędziesz.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Marek1387
      Witam, mam problem z moim massey-em 3080 otóż nie działa wom na 1000 obr. na 540 kręci, sprawdzałem tą linke co idzie do tyłu przy ramieniu i ta dźwignia pracuje bez oporu, tak jakby nic nie przełączała. Z góry dzięki za podpowiedzi.
    • Przez Rad81
      Witam mam ładowacz mailleux mx 100 z samopoziomowaniem problem polega na tym że wygielo mi siłowniki od samopoziomowania przy opuszczaniu ładowacza z ciężarem, wyglądało to tak jak by powrot z samopoziomowania został zablokowany a drugi po miesiącu na pusto przy opuszczaniu dodam że rozdzielacz w maillexie nie jest oryginalny tylko Waryńskiego 2 sekcje 40 l  dodatkowo jest problem ze przy pochylaniu łyżki do góry siłowniki do końca sie nie chowają 20 cm brakuje czasami jest ok da się łyżkę pochylić do końca . Ciągnik to deutz dx 4.70 hydraulika do ciągnika jest podłączona ok . Powrot bezpośrednio z rozdzielacza ładowacza do zbiornika bez szybko złączy . Zasilanie z rozdzielacza ciągnika bezpośrednio do rozdzielacza ładowacza
    • Przez karol210589
      Witam. Czy ktoś z forumowiczów wymieniał węże hydrauliczne w ładowaczu serii H? Posiadam H310 z 2012 i wąż od podnoszenia zaczyna ciąć więc chce do wymienić. Problem w tym że od strony ramy nie ma jak by możliwości odkrecenia węża. Wąż jest połączony sztywno z rurką a ta jest jakby wcisnieta w drugą która biegnie w ramie. I teraz jestem w kropce...
    • Przez jacooo13
      Problem z WOM MF 3080 https://www.youtube.com/watch?v=zh44FByyaRo ? Proszę o pomoc . 

• Przez Hibi1990
      Witam z racji tego że próbowałem dopytać o tura agro max  am30e i nigdzie nie uzyskałem odpowiedzi postanowiłem założyć nowy wątek.  Przymierzam się do zakupu takiego ładowacza i potrzebuje trochę opini.
      Jak wam się spisują te tury Am30e, chodzi mi o wytrzymałość, jak wysoko podnosza, wykonanie tura i o wszystkie opinie. Ma być zamontowany na Ursus c360. 
  • Dodaj nową pozycję...
v