Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Problem taki jak w temacie. Prasa lancuchowa,posiada mechaniczne zamki ale przy dobijaniu beli klapa uchyla się ok 7 cm i przy zwijaniu siana bądź suchej krótkiej słomy gubi material. Nie można porządnie robić beli. Niby jest prosty system regulacji bo z obu stron jest naciąg sprężyn odpowiadający za zgniot/uchylanie komory,ale regulacja w obie strony nic zbytnio nie daje. Wygląda na to że wszystko zależy od tego co się prasuje bo np w trawie nie ma tego problemu. Komora też się uchyla ale materiał jest na tyle wilgotny i że nie wypada tyłem. 

Może macie jakieś swoje doświadczenia w tym temacie?

Opublikowano

Jak zamykasz klapę ustaw dźwignie w ciągniku na jałowy spływ i cały czas tak pracuj u nie w vario packu jest tak samo jak nie ustawie na jałowy to się otwiera

Opublikowano

Łańcuchów nie skracalem. Nawet nie napinalem bo bele wychodzą gładkie. Naciągu łańcuchów jest jeszcze dużo. Haki są w dobrej formie. Ta prasa jest tak zrobiona ze haki trochę uchodzą na sprężynach przy dobijaniu. Są napinacze sprężyn,dokrecilem je prawie na maxa  a klapa i tak się trochę uchyla. Przy mokrym materiale nie ma problemu ze jest ciut uchylona a już przy krótkim sianie albo suchej słomie zaczyna gubić przez tą szparę. Dodam jeszcze że klapa uchylając się uchyla się razem z hakiem. To nie jest tak jak w sipmach że hydraulika puszcza i zamek się otwiera. W mascar haki popuszczają się a sprężyny rozciągają bo taka jest jej konstrukcja. I tym napinaniem sprężyn powinno się ograniczyć uchylanie klapy a tak nie jest. 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Dominik4321
      Witam mam do wyboru dwie prasy pasowe. Jedna z nich to McHale V660 która posiada 3 pasy. Drugą z nich jest John Deere V451M która posiada 6 pasów. Proszę o wypisanie wad i zalet  tych pras i czy lepsze bele są z prasy 3 pasowej czy 6 pasowej.
    • Przez Domek96
      Cześć mam pytanie może ktoś wie jak sprawdzić w skrzyni olej i jak coś to gdzie się go wlewa jakby co,prasa mascar
    • Przez Seba7341
      Witam 
      Mam jedno pytanie.
      Posiadam prasę rolujaca class variant 180 i dzieje mi się następującą sytuacja. 
      Podczas podawania siatki siatka nie leci na dol do komory beli tylko zaczyna się kotlowac tuż pod wałkiem gumowym co napędza siatke i gdy zrobi się wiecie tej siatki ta Zaczyna nawijac się na ten gumowy lub metalowy wałek.

Mial ktoś może taki przypadek lub wie co może być winne??, 
      Z góry dzięki 
    • Przez Seba7341
      Witam serdecznie 
      Mam jedno pytanie.
      Podczas podawania siatki siatka nie leci na dol do komory beli tylko zaczyna się kotlowac tuż pod wałkiem gumowym co napędza siatke i gdy zrobi się wiecie tej siatki ta Zaczyna nawijac się na ten gumowy lub metalowy wałek.

Z góry dzięki 
    • Przez Seba7341
      Witam serdecznie 
      Mam jedno pytanie.

Z góry dzięki 
  • Dodaj nową pozycję...
v