Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam zamiar kupić (używany) zestaw siewny amazone .Chciał bym abyście podpowiedzieli mi jaka brona będzie lepsza na rędziny do ciągnika 170KM Kg czy Ke .Mam na oku Ke lecz spotkałem się z opiniom że będzie za słaba . Oraz jaki siewnik wybrać mechaniczny czy pneumatyczny z jakim komputerem i jaki model .Dodam że chciał bym siewnik nabudowany

Opublikowano

KE Special będzie za słaba, KE Super powinna wystarczyć. KG to już jest potwór do dużych ciągników, na pewno jej nie zajedziesz, ale musisz się liczyć z większą masą no i ceną. Masz jeszcze pomiędzy tymi modelami KX i myślę że to byłby najlepszy wybór.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez adamson330
      Witam
      Zastanawiam się nad zakupem agregatu talerzowego półzawieszanego AMJ AGRO ATOS DRIVE. 

http://amjagro.pl/agregat-talerzowy-atos-drive/#specyfikacja
      Talerze fi 560. Brać piasty bezobsługowe?
      Mój sąsiad ma ich bronę talerzową  i sobie chwali.
      U mnie maszyna chodziła by docelowo w bezorce może wyjątkowo po orce. Gleby średnie i lekkie. Uprawa QQ na ziarno i inne.
      Na razie MTZ 82 z szerokimi oponami + solo ATOS DRIVE. W przyszłości Ciągnik > 130 KM+ Siewnik 3m na redlicach talerzowych.
      Agregat używany by był do uprawy ściernisk, niszczenia poplonów, siewu. Na głęboko robić będę gruberem 4 belkowym i głęboszem.
      Jakie macie opinie o tej  firmie i o maszynach przez nich produkowanych (zwłaszcza tej maszynie). Ewentualne sugestie i alternatywy?
      Z góry dziękuje za pomoc

• Przez piozz
      Koleżanki i Koledzy który polecicie AgroMasz czy Agro Tom a może jakiś inny? 

• Przez Majkelo
      Kupie  siewnik TALEZOWY AMAZONE d8-30 lub d9-30, w rozsądnej cenie
      Może ktoś ma lub ktoś coś wie....
    • Przez warchest
      witam jakie opinie na temat tego siewnika macie ? 

• Przez Mario5
      Co myślicie o wale sprężynowym lub daszkowym 500mm  na mozaikowate pola. Agregat uprawowy bez siewnika do uprawy pod zboża i rzepak. Nie są to wały zbyt ciężkie co jest dla mnie plusem bo packer czy gumowy może byłyby lepsze tylko ich minus to waga. Głównie chodzi mi jak będą zachowywały się na piachu. Proszę praktyków o opinie.
  • Dodaj nową pozycję...
v