Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Podczas jazdy zablokowało mi koło bo rozpadło sie łozysko. 

Zagwintowałem długie  szpilki i wkrecajac w 3 dziurki zdjąłem zwolnice potem wymieniłem:

kosz satelitów kompletny + satelita srodkowa

łozysko 

koło koronkowe - i tu miałem dylemat czy zakładac bo odlew jakby nie był w jednej płaszczyznie z obrecza była szpara z 3mm z jedej ze stron obojetnie jakby je obrócic zawsze szpara i kołysało (a stare idealnie przylegało obojetnie jak by przyłozyc ale miało niektóre zeby uszkodzone) wiec załozyłem nowe   włozyłem sylikon i na srubach dokreciłem i teraz jak jade po drodze asfaltowej to czuje bicie jakbym po gałazkach jechał i nie wiem czy to od tego ze zły odlew był czy moze inna przyczyna

Pozatym po skreceniu 8 srub ( tych wokół krzyzaka co trzymaja kosz satelit) koło nie doszło do konca ( mam wieksza szpare o kilka mm niz przy drugim kole ) a bardziej juz srub sie nie dało dociagnac i zastanawiam sie czy czasem w odlewie kosza satelitów nie był krótszy gwint niz w orginale, sruba doszła by do konca gwintu i stop.  I moze stad to bicie?

Edytowane przez Poznaniak

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez kotek85
      Witam,
      Potrzebuje żeby ktoś mnie nakierował w sprawie Case Mx135, przed miesiącem go kupiłem i dwa dni temu podczas jazdy a właściwie to hamowania zapala mi się w momencie naciśnięcia pedału hamulca na pulpicie kontrolka przedniego napędu, puszczam pedał i gaśnie wciskam znów się świeci. Dodam że jak rozróbę pedały i nasikam osobno to ta kontrolka nie świeci się, gdy oba pedały są spięte to przy hamowaniu znów świeci. Podejrzewam jakiś przekaźnik lub zwarcie ale nie wiem gdzie szukać rozwiązania bardzo proszę opinie na ten temat.
    • Przez Jan556
      Czy dorabiał ktoś przedni napęd do Zetora 7211?
    • Przez PaweLisowicz
      Witam. Posiadam u siebie w sześćdziesiątce alternator elomota A124N i nie mogę nigdzie dostać koło pasowego ani wiatraka do niego i tu pytanie czy będzie pasowało od czegoś innego ? Sprawdzałem już taki : http://agromasklep.pl/sklep/product.php?id_product=1155 i niestety wystaje 2cm poza oś obrotu paska.  
    • Przez kierasek16
      Witam ma ktos do sprzedania kola do Hl6011 o rozmiarze 12.5/20 
    • Przez Kobra66
      Witam. mam taki problem przy JD6320 lampka od przedniego napędu cały czas mruga nawet przy wciśnięciu hamulca. Natomiast przy załączaniu świeci się tak jak powinno być, co może być przyczyną takiego mrugania?
  • Dodaj nową pozycję...
v