Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam serdecznie. posiadam staw 12/30 metrów, głębokość to od 1.5m do 2,3m  za stawem w odległości ok 20m płynie mała rzeczka jest ona znacznie niżej op poziomu stawu. Mój kłopot polega na tym że w stawie utrzymuje sie stan wody ok 70cm. Pare razy napełniałem go do pełna ,ale po  paru dniach iewoda zawsze spadała. Nie chciał bym wykładać go folią, znajomy mówi że po paru latach dno się zamuli i przestanie puszczać wodę. Czy są na to jakieś sposoby?

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Tommekpol
      Do zaoferowania mamy ciągnik Deutz-Fahr model Agrotron 120 z 2007 roku wraz z ładowaczem Quicke Q65. Ciągnik wzięty w rozliczenie prosto od rolnika. Stan oceniamy na dobry. 
      Cena: 103 000 zł (netto)
      Więcej informacji udzielimy telefonicznie. Zapraszamy do kontaktu tel. 606 648 578 

Ciągnik do obejrzenia w firmie DANEX, Rogienice Wielkie, ul. Olszanka 27, 18-516 Mały Płock

90 km od Białegostoku
      80 km od Ełku
      70 km od Moniek
      150 km od Warszawy
      150 km od Olsztyna
      140 km od Siedlec
      260km od Lublina
      90 km od Brańska
      14 km od Łomży
      100 km od Augustowa
      430 km od Poznania
      250 km od Elbląga

Treść niniejszego ogłoszenia nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu art. 66 §1 kc.

• Przez rocknrollnik1
      Do założenia tematu skłoniły mnie warunki pogodowe (susza) oraz komentarze użytkowników.Proszę o opinie i prognozy nt zabezpieczenia bazy paszowej,stanu upraw paszowych.Może to pomóc przy ewentualnej wymianie między terenami z nadmiarem paszy a tymi z niedoborem.
    • Przez Marecki2922
      Witam , dostałem myjkę która nie odpala grzania wody prawdopodobnie padł czujnik przepływu wody i moje pytanie jak go sprawdzić  ,czy można ten czujnik zmostkować w celu sprawdzenia ?
    • Przez Xeon
      Witam,
      Jestem w trakcie przygotowywania nowej dojarni (przechodzę z bańkowej na przewodówkę) i mam dylemat jak podgrzewać wodę. Myślałem o zamontowaniu zwykłego bojlera izolowanego z 2 grzałkami po 1,5 lub 2 kw każda żeby szybko zagrzać wodę (bojler powieszony poziomo).
      Jednak zastanawiam się, czy jeżeli wymienię schładzalnik na większy (ok 2000 l) z odzyskiem ciepła (obecnie mam 1100 bez odzysku), to czy ten ww. boler przyda się na coś? A może lepiej kupić bojler z wężownicą albo z płaszczami (większa sprawność) i w przyszłości ew. pod nie podpiąć odzysk ciepła (da się tak)?

Tak nawiasem jakiej wielkości potrzebny byłby bojler do mycia całej instalacji na 40 krów + 6 aparatów?
    • Przez jarx08
      Witam
      Proszę o informację jak wyciągnąć chlodnice z dominator ,od czego zacząć 
  • Dodaj nową pozycję...
v