-
Podobna zawartość
-
Przez mateuszrol1990
Witam.Wczoraj pojechalem na poletko dokladnie lake oddalona o jakies 4km od gospodarstwa, chcialem posiac nawoz lecz okazalo sie ze laka jest zaorana i zasiane sa buraki. Co moge zrobic gdzie sie udac jak walczyc ze zlodziejem. Dzwonilem do niego ale on ma to w d... dodam ze choduje cieleta i zostaje bez laki na zime
-
Przez Arek84
Witam, tak jak w temacie we czwartek dostałem zawiadomienie z sądu zamiejscowego który zajmuje sie księgami wieczystymi o zmianie powierzchni działki z 1 ha 1984 m2 na 1 ha 1440 m2. Co w takiej sytuacji robić? dodam ze działka była mierzona przez arimr we wrześniu 2016 a w marcu 2017 miałem info że będzie mierzyła gmina i widać te 550m2 namierzyli mniej...Co w takiej sytuacji robić gdy się nie zgadzam z tym miał ktos. podobny przypadek??
-
Przez maslo200
witam mam opone pęknieta miedzy protektorem 5cm da sie coś z niej zrobić opona jest jak nowa dostałem ją za darmo i zastanawiam sie czy da rade załatać ja
-
Przez maslo200
witam mam opone pęknieta miedzy protektorem 5cm da sie coś z niej zrobić opona jest jak nowa dostałem ją za darmo i zastanawiam sie czy da rade załatać ja
-
Przez Cineek
Witam serdecznie,
Nadeszła niezbyt przyjemna dla mnie chwila - zapadła decyzja o budowie pewnej drogi 7 metrowej odciążającej pobliskie miasto. Wiadomym jest że będą też robione ronda, zjazdy i drogi dojazdowe do pobliskich pól.
Na moje nieszczęście na odcinku ok. 800m będzie to przecinać w sumie 4 działki, jak pewnie zdajecie sobie sprawę długie proste pola zamienią się w krótkie nieforemne kawałki co znacznie utrudni przeprowadzanie zabiegów agrotechnicznych.
Pytanie do osób które miały z tym do czynienia, jak wyglądają procedury związane z wykupem takiej ziemi?
Obecnie są już tam zasiane zboża / rzepak. Na razie cisza ze strony miasta / powiatu i województwa, z mediów można się dowiedzieć że budowa może się rozpocząć w każdej chwili.
Jakie kroki mogę podjąć i jakie rady w związku z tym mają osoby które już przerabiały ten temat ?
Nie ukrywam że trochę mnie to przeraża...
Pozdrawiam
-

Rekomendowane odpowiedzi
Problem z ziarno i słomon w wetylatorze
Agregat