-
Podobna zawartość
-
Przez jakub_s
Witam, od niedawna zacząłem hodowle kaczki pekinki. Na początek 8tyś, poszukuje osób do konsultacji wyników i ewentualnej wymiany doświadczeń.
Małe info o mojej hodowli kurnik po broilerku 1400 m2, went. kominowa, chów ściółkowy.
Paszociąg pełzakowy oraz poidełka typu plasson.
Interesują mnie informacje, dane na temat wag w pierwszych tygodniach, a szczególnie spożycia wody.
Z paszą jakoś sobie na razie daje radę, bo na tym akurat trochę się znamy.
Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenie proszę o napisanie w temacie.
Chciałbym także wiedzieć czy początki w sensie pierwsze 2-3 tyg są podobne w chodowli barbari czyli piżmówek.
-
Przez bocecek087
witam jak w temacie jakie macie ceny paszy gotowej dla drobiu
Wola Pasze Kaczka 1 1100 netto
-
Przez Piotrrak
Dzień dobry ile sztuk gęsi lub kaczek mógłbym trzymać w budynku o wymiarach 15m na 35m (450m2)?
-
Przez 1989piotr1989
Witam serdecznie.
Posiadam Kaczki Pekinki. Mam pierwszy raz kaczki dlatego pytam. Posiadam 10 sztuk. Niby wszystko dobrze. Najpierw dostawali pasze kupną tą dla kaczek. Teraz daje im pszenice z przężytem. No i oczywiscie zielone bo mają i wybieg i mogą chodzić po ogrodach. Do tego teraz już daje zawsze im trochę żwiru niby się daje żeby skubały.
A te kaczki się podziobują. Nie wszystkie ale są 2 czy 3 kaczki które dziobią inne i to tak mocno że wyrywają piura i ciągle im leci krew. Dziś to już jedną tak podziobały że do mięsa ma krew. Głównie tylko 2 kaczki do takiego stopnia ich dziobią no ale to problem jest. Jest w tym roku tak ciepło i nie chce żeby im się to psuło. Bardzo proszę o pomoc.
-
Przez Odell
Witam, noszę się z zamiarem wydzierżawienia kurnika 1000m2 z nastawieniem na tucz kaczek Pekin. Kurnik nie wymaga nakładów finansowych. I teraz najważniejsze pytanie, jaki jest zysk na szt. wstawiając broilery za swoją kasę oraz posiadając swoje zaplecze (słoma, maszyny). Oraz drugie pytanie, jaka obsada będzie najbardziej racjonalna na tym metrażu? Proszę o szczere wypowiedzi
Pozdrawiam
-

Rekomendowane odpowiedzi
Odchowalnia kaczki pekin/gęsi/brojlera