Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ile bym dostał za 2 jałówki ładne w wieku około jedna w wieku 24 miesiące a druga 20 miesięcy ta co ma 24 miesiące cała czerwona Lm a druga Simental. Jałówki nie wiem ile mogą ważyć ale na 100% mają powyżej 500kg. Chodzi mi o cenę plus vat (za kg) Jestem z Łódzkiego

Opublikowano

Ja w lubelskim dostałem po 8zł . Miała powyżej 600kg .

3 minuty temu, rolnik200m napisał:

Witam ile bym dostał za 2 jałówki ładne w wieku około jedna w wieku 24 miesiące a druga 20 miesięcy ta co ma 24 miesiące cała czerwona Lm a druga Simental. Jałówki nie wiem ile mogą ważyć ale na 100% mają powyżej 500kg. Chodzi mi o cenę plus vat (za kg) Jestem z Łódzkiego

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, rolnik34 napisał:

a kto takie kupuje

ponoc dużo ludzi :) mało to hodowców co odsadki sprzedają ? mało to pytan na tym forum typu "a odsadki sprzedajesz ?" 

Edytowane przez ozzborn
Opublikowano
1 godzinę temu, rolnik200m napisał:

7-7,7 +vat powinieneś dostać

2 godziny temu, nikolas29 napisał:

o wage się nie martw,,jedyni co maja pewna?

tylko ze obie ubojnie cenami nie powalają a rakow to już lipa totalna,,,nawet nie wejdzie do obory oszacować tylko na wadze...szacuje,, cwaniaki

Coś za coś, kolego

Albo dobra cena albo dobra waga, a to nie idzie w parze

Opublikowano
2 godziny temu, Yoda napisał:

Ale w hodowli polskiej ciągle panuje kult wielkości. Krowy po tonie, byki opasane też to jakiś kosmicznych wag. A boimy sie importu wołowiny z krajów gdzie średnia waga krowy dorosłej wynosi 450-550 kg i ciągłe narzekanie że nam się nie opłaca a oni robią tanio.

Tak to ju ż jest kolega sprzedaje tuczniki po 150 kg i chwali się ile to kasy  dosatał jak by wiedział że na tej samej paszy uchowa 2 pom100 kg to jest w plecy 50 kg czyli 200 pln

Opublikowano
13 minut temu, AdamRo napisał:
1 godzinę temu, rolnik200m napisał:

tylko oni chyba mnie je*bią na wadze jałówka calutka czerwona LM sprzedałem ją jak miała ok 22mies. to mi pier*olił że LM są lekkie i rodzą się małe.

( Że rodzą się małe to prawda ale że są lekkie ( nie osiągają dużo kg)

Jałówka była tylko 1,5 miesiąca na oborze przed sprzedażą tak to była na pastwisku. Na wadze miała ma 540kg. (Jałówki regularnie na wieczór dostawały kiszonkę i siano)

Możliwe że miała tylko 540kg według mnie miała powyżej 600kg

Jałówka była 100% LM po byku i krowie. Kupiłem ją od handlarza który jeździ na zachodniopomorskie.

Opublikowano
3 godziny temu, rolnik200m napisał:

Sprzedawałeś kiedyś im

Ktory od ciebie bierze młody czy stary i z jakiego rejonu jestes

4 godziny temu, AdamRo napisał:

Mistrz w swoim fachu, nie bądź zdziwiony:P

Maciejczyk ma się dobrze, telefony odbiera:P

Ale chyba roman bo łukaszek zwinął interes

Opublikowano

Adam nie wiem czy o tym samym kowalczyku mowimy nie wiem jak ma na imie ale szczupły wysoki to syn i jest jeszcze jego ojciec raz był u mnie ale on to inne rejony obrabia któryś jest kazimierz

Opublikowano (edytowane)

Kazimierz jest cienki i wysoki...i jeszcze brat chadluje i ojciec.kazdy na swoja reke i każdy ma scanie,, jednak handel to handel..placa za dwa dni to fakt..

Edytowane przez nikolas29
Opublikowano
38 minut temu, nikolas29 napisał:

Kazimierz jest cienki i wysoki...i jeszcze brat chadluje i ojciec.kazdy na swoja reke i każdy ma scanie,, jednak chandel to chandel..placa za dwa dni to fakt..

U was tak wszyscy handlują przez CH ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v