Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
31 minut temu, asica698 napisał:

Co myślicie  o OSI GROUP?  Niektórzy są nimi zachwyceni,faktycznie  to taka rewelacja? Pozdrawiam 

Osi bardzo dobrze placi za krowy i jalowki a byki nie specjalnie w mojej okolicy duzo ludzi do nich sprzedaje ale tylko krowy

Opublikowano
1 godzinę temu, RolAnonim napisał:

To u was się tylko opłaca produkcja roślinna chyba?

zarty sobie robisz?? u nas w okolicy 80% gruntów to klasa 6 i5 i tylko zyto rosnie. u nas to zagłebie swinskie bo co innego pozostaje nic innego zyta w potężnych ilościach niezje. i teraz jak swinie były p[o 3, 5zł to tragedia u nas  Bydło to taka dodatkowa poboczna działalnośc do wykozystania łąk których niezaorzesz bo ok 6 miesiecy w roku na nich woda stoji. Ja mam 3 ha łaki gdzie wjachałem na nia ostatni raz w maju a teraz to 1,2 m wody , pytasz skad wiem? bo sasiad 2 tygodnie później odemnie  kosił łąke zwinoł baloty i............ przyszła ulewa w nocy i stoją na polu do dziś aby czuki balota widać

Opublikowano
21 godzin temu, tyran3 napisał:

robi wiec 7zł  pomnóż przez 100kg= 700 zł razy ilośc byków które sprzedałeś i wychodzi ci suma. przypominam waga własna ok 2500-3000 zł z legalizacja, bez mniej o 600 zł.( waga praktycznie na lat 10-15)  ale rozumiem ze wagi  nie warto kupować  bo to , bo tam to jak tu ludzie piszą. Widać jesteś mega bogatym człowiekiem skoro walom cie na wadze za 700zł  w dodatku sprzedajesz hf za 6,5 netto za 7  brutto mimo ze hf chodzą nawet w wielkopolsce za 7 zł netto  czyli na cenie spraciłeś 350 zł a zatem handlarz jak dociebie przyjedzie to normalnie ma zniwa bo  na twojej robocie jest ok 1 tys złotych do przodu.  no nic handlarze frajerów bardzo lubią:D

Co do wagi to masz racje   lecz co do ceny to niestety nikt z okolicznych wiecej nie daje to skad mam wziasc inna cene. Juz pare mc temu pisalem zeby ktos dal mi namiar  na handlarza co placi po  7 za hf w lubelskim  teraz to jest aktualne ale ma placic po 7.5 bo przyjedzie zobaczy i powie taki siaki i taniej  lecz narazie nie mam nic do sprzedania a kolejne będą mm 

Opublikowano
1 godzinę temu, robi57362 napisał:

Co do wagi to masz racje   lecz co do ceny to niestety nikt z okolicznych wiecej nie daje to skad mam wziasc inna cene. Juz pare mc temu pisalem zeby ktos dal mi namiar  na handlarza co placi po  7 za hf w lubelskim  teraz to jest aktualne ale ma placic po 7.5 bo przyjedzie zobaczy i powie taki siaki i taniej  lecz narazie nie mam nic do sprzedania a kolejne będą mm 

No to zainwestuj w wage niech Cie chociaž nie kroją.  a co do okolicznych to trzeba szukać nieraz ok 100 km od ciebie.  bo wiesz jak handlarze sie znarowią na  Tobie ze mozna ci mało płacić i kroić na wadze to potem próbuje tego samego na innych umnie lokalna ubojnia kupuje ok 8 byków tygodniowo i szef skupu wyraźnie mi powiedział w listopadzie ze da mi za moje byki max 6,9 zł  bo on wiecej  nieda bo on mało kupuje a ze ceny maja niskie to on wie ale wie tez ze i tak  kupi za te cene a nawet mniejsza te 8 byków bo znajda sie chetni którzy za te ceny sprzedadzą. w końcu po 3 tygodni szukania byki poszły po 7,8 zł netto handlarzowi

Opublikowano
9 godzin temu, Popi napisał:

Ja sprzedawałem na WBC. Trzymaj się od nich z daleka !!! dobrze płacą ale na wadze tak kantują że szok .... 

Jak sprzedawałem u nich pojedyncze sztuki to ładnie wychodziły a jak naraz sprzedałem potem kilkanaście sztuk i to bb ładne sztuki MM to u nich ledwo co się wybiły !!! 

dla porównania dwa podobne  poszły gdzie indziej no i po zweryfikowaniu wag to załamać się człowiek może.

he he he , w końcu ktoś się poznał na Dzierzbach , jak sie mówi ludziom że jest lipa to nie wierzą same ochi i achi , jak im kapitalnie wychodzi na WBC . jak sie pytam gdzie ważone żeby zweryfikować  wybój , i tu pada super odpowiedź ,, nigdzie oni ważą sami u siebie , ale wyszło dobrze ,,,, nosz kur,a ręce opadają . dziwicie się że handlarze oszukują jak sami idioci się o to proszą . 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, slawek2301 napisał:

he he he , w końcu ktoś się poznał na Dzierzbach , jak sie mówi ludziom że jest lipa to nie wierzą same ochi i achi , jak im kapitalnie wychodzi na WBC . jak sie pytam gdzie ważone żeby zweryfikować  wybój , i tu pada super odpowiedź ,, nigdzie oni ważą sami u siebie , ale wyszło dobrze ,,,, nosz kur,a ręce opadają . dziwicie się że handlarze oszukują jak sami idioci się o to proszą . 

jak 100 kg wagi zywej znika to i wybicie jest potem swietnie a sasiadowi szczenka opada:D

wbc  na bydlej est dobre dla handlarzy i bardzo dużych dostawców  dla rolników to waga i to swoja na podwórku

Edytowane przez tyran3
Opublikowano
2 minuty temu, tyran3 napisał:

jak 100 kg wagi zywej znika to i wybicie jest potem swietnie a sasiadowi szczenka opada:D

przyjechali do znajomego po byczka pourazowego , mieli sie odezwać co i jak ale cisza. znajomy dzwoni a oni mówią że z byczkiem lipa i mogą dać pięćset zł . na to gościu mówi że chce tego byczka zobaczyć i że zaraz przyjedzie . zajechał zobaczył i z pięciu setek zrobiło się ponad dwa koła . oczywiście podziękował za współpracę 

Opublikowano
2 godziny temu, slawek2301 napisał:

Wybacz przyjacielu Twoja wypowiedz brzmi jak płacz handlarzyka który nie wytrzymuje z nimi konkurencji. A z tego co wiem oni od handlarzy nie skupiają wcale. Sam osobiście od jakiegoś czasu zacząłem do nich oddawać i mając wagę schowana w stodole jakoś nie mam problemów ani z wybojem ani z pieniędzmi. 

Opublikowano
2 godziny temu, slawek2301 napisał:

przyjechali do znajomego po byczka pourazowego , mieli sie odezwać co i jak ale cisza. znajomy dzwoni a oni mówią że z byczkiem lipa i mogą dać pięćset zł . na to gościu mówi że chce tego byczka zobaczyć i że zaraz przyjedzie . zajechał zobaczył i z pięciu setek zrobiło się ponad dwa koła . oczywiście podziękował za współpracę 

za 500 zł to bym  zapłacił ubojni za zabicie i mieso zabrał spowrotem a jakby byk miał 600kg to zrobiłbym to samo nawet jakby mi 2 koła proponowali

Opublikowano
17 godzin temu, rolnikw napisał:

Osi bardzo dobrze placi za krowy i jalowki a byki nie specjalnie w mojej okolicy duzo ludzi do nich sprzedaje ale tylko krowy

Jaka jest dopłata za umowę  ,a ile za certyfikat w Osi?

Opublikowano
2 godziny temu, coler napisał:

Jaka jest dopłata za umowę  ,a ile za certyfikat w Osi?

Za certyfikat chyba 10gr a za umowę nie mam pojęcia

Bo certyfikat mam od nich a o umowe nawet sie nie pytałem

Opublikowano
13 godzin temu, nikolas29 napisał:

z Łagowa to kto? bo znam Kotwe  KLUSKA i Gołebiowski ale chyba nie z Łagowa tylko okolic

Kiedys naliczyłem chyba 9.Sam osobiscie handlowałem kiedyś z dwoma.Ale słabe ceny dawali...

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Sharma1910 napisał:

Dzisiaj sprzedane 6 sztuk Hf średnia waga 870 kg cena 7.2 +VAT.Waga i kasa pewna.Łódzkie

Cena ładna ale i waga ładna, kto tyle płaci? 

Edytowane przez ukaszProcho
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v