Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprzedany byk MM 800kg po 8,5 i krowa 550kg po 5,5 (wszystko brutto) Poszły na podwójne wybicie, powinni jeszcze dołożyć bo ostatnio sprzedawałem takie same i cena była niższa od obecnej. Do Beefmarek.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, tyran3 napisał:

osborn jak nieprzybedzie????? powiedzmy te twoje 400 kg  to jak jest mniejsza miesność  to za kilogram dostaniesz mniej kasy. 400kg miesa po wybici np. 58% miesnosci da inną kase niz 400 kg przy 52 % miesci

no no jak se w domu obliczysz procenty to na pewno ci miesnosc wzrosnie :D

a poza tym to sie doucz co to jest miesnosc a co to jest wybojowosc bo widze ze mylisz pojecia :D

Edytowane przez ozzborn
Opublikowano
1 godzinę temu, John23 napisał:

8% to sporo potrącają a jaki był wiek byka jeśli można wiedzieć

Wiek 20 miesięcy.

U mnie w okolicy wszyscy biorą 8 %, i nawet słuchać nie chcą jak się zaczynam targować chociaż na 7 %, a są też kupujący co biorą i 9% ...

1 godzinę temu, BENNY82 napisał:

Ja wlasnie nie moge sie nadziwic jak nas okradaja I malo kto sie temu sprzeciwia ludzie troche szacunku DLA samych siebie...

To może mam zrezygnować z hodowli bo nie biorą 7 czy 6 % ?? 

Ale chociaż mam wagę pewną bo ważone na mojej, a nie jak niektórych handlarze okradają po 30 czy nawet 50 kg na byku i ludzie wtedy sami siebie okradają bo się cieszą że mają po 6 % strączki i wyjdzie im na to samo lub jeszcze więcej..

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, kolo11 napisał:

Wiek 20 miesięcy.

U mnie w okolicy wszyscy biorą 8 %, i nawet słuchać nie chcą jak się zaczynam targować chociaż na 7 %, a są też kupujący co biorą i 9% ...

To może mam zrezygnować z hodowli bo nie biorą 7 czy 6 % ?? 

Ale chociaż mam wagę pewną bo ważone na mojej, a nie jak niektórych handlarze okradają po 30 czy nawet 50 kg na byku i ludzie wtedy sami siebie okradają bo się cieszą że mają po 6 % strączki i wyjdzie im na to samo lub jeszcze więcej..

kolego trzeba mieć pewną wagę, potrącenia max 6 % i dobrą cenę gwarantowaną za kg żywej  i dodatkowo puścić sztukę poubojowo, krótko jak się nie podoba to podziękować potencjalnemu nabywcy.

Sprzedany byk SM 732 kg, cena 8,35 zł/kg-brutto, strączka 8%.   Jeśli to był chociaż 50 % SM to ładnie zrobili Cię w bok.

Edytowane przez stachu18021996
Opublikowano

Kolo11 nie chodzi o to zebyś rezygnował z chodowli ale o postawe ja byka nie sprzedałem powyżej 6% na opas jeszcze nigdy. Jak mi gość mówi 7% to mu mówie zgoda ale 10 gr od ustalonej ceny do góry. To jest krótka piłka albo 6% albo dziekuje niema sprzedaży. popiepszom ze zawsze tyle itd. ale sie zgodzą. a ty poprostu nie negocjujesz tylko sie ich prosisz. teraz jak bydła niema ceny wysokie a oni towaru szukaja  to zgodza sie na 6%. Ustalasz cene i mówisz na końcu ze 6% na opas i ani grama wiecej. taki handlarz bedzie nawet udawał ze z podwórka wychodzi ale jak zobaczy ze nic niewskóra to ci da , a jak nie to zachwile sa nastepni, tym bardziej jak masz swoja wage to niema sie co patyczkować

Opublikowano

Bo to własnie tak jest ze handlarz uważa się za pana i co on ma stawiać nam warunki o takiego h.... jak się mu nie podoba to dowidzenia przyjedzie następny 

Opublikowano
2 minuty temu, ab23 napisał:

kto ci kupi źebra itp.

pogadaj z okolicznym rzeźnikiem, za mięso dostaniesz tyle że żebra i inne skóry itd możesz psom dać

jak bym miał rocznie sprzedawać tylko 2-3 byki to wolałbym je zabić i z rzeźnikiem się dogadać on zapewnił by mi zbyt.

Opublikowano
1 minutę temu, stachu18021996 napisał:

pogadaj z okolicznym rzeźnikiem, za mięso dostaniesz tyle że żebra i inne skóry itd możesz psom dać

jak bym miał rocznie sprzedawać tylko 2-3 byki to wolałbym je zabić i z rzeźnikiem się dogadać on zapewnił by mi zbyt.

stachu też sie zgadzam jak ktoś ma 2, 3 sztuki to tylko mieso sprzedać  mieso po 30 zł wiec za 200kg miesa dostanesz 6000 zł a przecież taki byk 750 kg da ok 400 kg miesa róznego rodzaju  wiec nawet jakbys połowową byka nakarmił miejscowe psy t0 na drugiej połowie zarobisz. tyle ze to niestety cholerne ryzyko

Opublikowano (edytowane)

wszystko da się legalnie, ale wg prawa psom dać nie wolno hehe ale głupota

musisz gdzieś te flaki i skórę utylizować i mieć papier na to, wszystko robią byle było pod górkę.

Edytowane przez stachu18021996
Opublikowano
13 minut temu, ab23 napisał:

kto ci kupi źebra itp.

Jak się zdarzy,ze coś tam trza ...no wiecie ^_^z rozdysponowaniem nawet kości niema najmniejszego problemu wszystko idzie i to w przyzwoitych pieniądzach

Opublikowano

na bydle to jest miesa co kot napłakał :D

odwal wszystkie kosci to ci zostanie tyle ze trzeba po 50zł brac za kg zeby na swoje wyjsc

Opublikowano
1 minutę temu, stachu18021996 napisał:

wszystko da się legalnie, ale wg prawa psom dać nie wolno hehe ale głupota

no z tymi psami to taki mój mały  zart, heheheh poprostu chciałem pokazać  za połowe byka dostaniesz wiecej niz w ubojni

Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

Jak się zdarzy,ze coś tam trza ...no wiecie ^_^z rozdysponowaniem nawet kości niema najmniejszego problemu wszystko idzie i to w przyzwoitych pieniądzach

szczerze mówiąc jeśli nie było by tak pod górkę z tym zabijaniem swoich zwierząt, to ja bym wszystkie swoje sztuki wolał zabić i sprzedawać, ludzie by kupili ode mnie świeże i taniej, pośredników by można było ominąć i porządna kasa dla hodowcy, który teraz dostaje najmniej.

3 minuty temu, ozzborn napisał:

na bydle to jest miesa co kot napłakał :D

odwal wszystkie kosci to ci zostanie tyle ze trzeba po 50zł brac za kg zeby na swoje wyjsc

to chyba ty takie masz, nie zabijałeś to nie wiesz, zabij to dopiero się zdziwisz, ale przed zabicie kup kolejną zamrażarkę.

Opublikowano

rozbierz jeden z drugim bydlaka na czesci pierwsze to wam przzejdzie ten pomysł na biznes :D

Opublikowano
1 minutę temu, ozzborn napisał:

rozbierz jeden z drugim bydlaka na czesci pierwsze to wam przzejdzie ten pomysł na biznes :D

ozborn zacytuje sołtysa 48 skoro chodujesz renifery to masz miesa co kot napłakał:D

ozborn z byka 750 kg to masz róznego rodzaju miesa ok 400 kg najtańsze mieso tzw 2 do kielbasy u nas ubojnia sprzedaje po 18 zł wiec za 300kg samego dziadostwa dostaniesz wiecej niz za całego byka w ubojni

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v