Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie pchaj się w 400l bo tak jak koledzy piszą, w przyszłości do niego nawet BB nie wsypiesz... 600l minimum. Sam czegoś podobnego szukam pod c330/360. Niby nastawiłem się na Za-F 603/604 ale chyba zacznę się też rozglądać za czymś typu Kuhn/Rauch. Jak najlepiej sprawdzić przekładnię podczas oględzin tego typu rozsiewacza? PS. Do mnie malowane egzemplarze z OLX nie przemawiają. Jednak co oryginalny lakier to oryginalny. Przynajmniej wiesz, jak wyglądał "wcześniej" ;)

Opublikowano
2 minuty temu, Buszido007 napisał:

Nie pchaj się w 400l bo tak jak koledzy piszą, w przyszłości do niego nawet BB nie wsypiesz... 600l minimum. Sam czegoś podobnego szukam pod c330/360. Niby nastawiłem się na Za-F 603/604 ale chyba zacznę się też rozglądać za czymś typu Kuhn/Rauch. Jak najlepiej sprawdzić przekładnię podczas oględzin tego typu rozsiewacza? PS. Do mnie malowane egzemplarze z OLX nie przemawiają. Jednak co oryginalny lakier to oryginalny. Przynajmniej wiesz, jak wyglądał "wcześniej" ;)

No tak.

A sulky?

Dobra firma?

Stare.

Opublikowano (edytowane)

jeśli chodzi o zahaczanie to nie powinno być problemów9_9

Na filmie jest co prawda zetor z inną kabiną niż z 362, ale tyły mają podobne:D

Edytowane przez Czarek525
Opublikowano

Rozsiewacz kupiony:)

Jutro bedzie na placu .jak na 2 tys zadbany.

Przekladnia w dobrym stanie.

Co prawda malowany ale pod spodem dobry lakier.poprzedni właściciel calego omalowal ale mial tylko miejscami zly lakier.pokazal zdj przed malunkiem.

Zobaczymy jak to w polu wiosna  będzie.

Opublikowano
7 minut temu, Buszido007 napisał:

Gratulacje. Czekamy na zdjęcia. Jaki model?

Zdjęcia jutro porobie ale to ten co wyzej pokazalem.

Model 600l  zae raczej 602 lub 603.

Ma ktos tabele wysiewwu??

Opublikowano
1 minutę temu, ovi napisał:

ja chyba jutro jade za 603

Mam pytanie.

Czy na obrotach musze zamykac zasyp? kiedy wyłącze wom  wysypie nawoz?

Mialem tasmowe to nie mam praktyki.

Pojecia.

Opublikowano

Jak to c-360 to żeby hydraulika zamknęła to i wałek się kręcić musi. Ciekawe czy będzie ci trzymało zamykanie, jak zgasisz czy wyłączysz wałek bo z tym jest różnie, zakładają takie zawory dla bezpieczeństwa ludzie.

Panowie jak już temat taki to ile wołać za takie coś? Model zaf 604, sprawny

20170720_183201.jpg

20170720_183221.jpg

Opublikowano
23 minuty temu, ovi napisał:

Prawde mówiąc nie wiem o ci chodzi, zamykasz/otwierasz kiedy ci potrzeba i tyle, wiadomo po wyłączeniu wałka trzeba zamknąć zasuwki

O po wylaczeniu walka wom.

O to mi chodzi:)

Opublikowano

Nie wiem czy był malowany. Kupiłem go w 2011 roku, miał olej zmieniony i tyle. Tabele jakieś są na nim przyklejone niemieckie na chyba sól, mocznik, can27 i npk, ja i tak siałem na czuja. Ja wiem ile to warte? Powiedzmy, że chcę 2700 zł.

Opublikowano (edytowane)

a wyślij mi maila na pw, to będzie najłatwiej bo mam jeszcze z 3 na telefonie, a jak chcesz wiecej to ci jutro zrobię.

Edit wrzucam 2 pozostałe i te 2 wcześniejsze masz to tez moje. Jak chcesz nadal więcej to tak jak pisałem daj mail.

20170720_183233.jpg

20170720_183208.jpg

Edytowane przez koczas
Opublikowano
27 minut temu, koczas napisał:

Nie wiem czy był malowany. Kupiłem go w 2011 roku, miał olej zmieniony i tyle. Tabele jakieś są na nim przyklejone niemieckie na chyba sól, mocznik, can27 i npk, ja i tak siałem na czuja. Ja wiem ile to warte? Powiedzmy, że chcę 2700 zł.

Realna i dobra kasa z taki rozsiewacz ,kupiłem w tym roku taki sam ,

kolega wyzej pisał o szczelności ,tak zalecam zawór na wężu ,tylko dlatego ze hydraulika ciągnika czasami puszcza ,a to gwarancja spokojnej jazdy na pole

3 godziny temu, mf362 napisał:

Mam pytanie.

Czy na obrotach musze zamykac zasyp? kiedy wyłącze wom  wysypie nawoz?

Mialem tasmowe to nie mam praktyki.

Pojecia.

kolego na uwrociach musisz zamknąć grodzie ,czy hydraulicznie czy ręcznie ,inaczej cały czas sie będzie sypał na talerze wysiewające

Opublikowano
41 minut temu, Tomasz78 napisał:

kolega wyzej pisał o szczelności ,tak zalecam zawór na wężu ,tylko dlatego ze hydraulika ciągnika czasami puszcza ,a to gwarancja spokojnej jazdy na pole

W tak małym siłowniczku i mocnej sprężynie, żaden ciągnik nie utrzyma ciśnienia, musi być zawór kulowy przy szybkozłączu.

Opublikowano
10 godzin temu, Sean napisał:

W tak małym siłowniczku i mocnej sprężynie, żaden ciągnik nie utrzyma ciśnienia, musi być zawór kulowy przy szybkozłączu.

To ja w ciagniku taki mam a w rozsiewaczu niektore takie maja.

Opublikowano
11 godzin temu, Tomasz78 napisał:

kolego na uwrociach musisz zamknąć grodzie ,czy hydraulicznie czy ręcznie ,inaczej cały czas sie będzie sypał na talerze wysiewające

A mozna zamnac grodzie a nie wyl wom?

Nie będzie mielic nawozu ?

Opublikowano
4 godziny temu, koczas napisał:

Co to jest grodzie? ;) no przecież na nawrotach nie będziesz walka wyłączal.przez minute nic się nie stanie.

Ktoredy sie tam wlewa olej?

Która sruba od gory czy z boku?

Jakies zdjęcie by sie mi przydalo:)

Bylbym wdzięczny.

Z przodu i stylu sa jakies śruby jedna wyzej a druga niski.

I ile litrow powinno byc idealne?