Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Różnie.Ja brałem udział w 4 przetargach ofertowych w grudniu i pod koniec stycznia dostałem zwrot wadium za 2 przetargi,a za kolejne 2 do dziś jeszcze nie. Ciągle ktoś się odwołuje,Kowr rozpatruje i czas leci.

Opublikowano
bizon1994 napisał:

Wypis z rejestru gruntów jest niezbędny do tego trzeba dołączyć wydruk z elektronicznych ksiąg wieczystych

to trzeba z starostwa wziąć? a te oświadczenie że dam do wglądu akt oryginał też pisać?

Opublikowano

Witam, czy ktoś z Was pisał o przedłużenie umowy dzierżawy z KOWR? Czy moze posiada ktos przykładowe pismo? Nic nie mogę znaleźć a nie wiem jak się za to zabrać 🤗

Opublikowano

Napisz odręczne pismo, wymieniając, numer działki, obręb geodezyjny oraz uzasadnienie,

Co do terminu złożenia wniosku o przedłużenie umowy dzierżawy to ostateczny termin upływa 3 miesiące przed końcem umowy

Opublikowano
DANDYS napisał:

jak długo czeka się na. zwrot wadium?

po podpisaniu umowy przez oferenta

Bartek01 napisał:

Kolego z ARiMR stan DJP, odrazu dopiszę żebyś się nie zdziwił później, że przelicznik dla DJP dla kowr jest inny niż przelicznik DJP dla urzędu gminy o zwrot akcyzy w paliwie.

chyba nie, tylko że dla KOWR robi odział regionalny, a dla gminy biuro powiatowe od ręki.

Opublikowano
dzikidaniel napisał:

Działki sąsiadujące ze sobą, przetarg pierwszy o 10, drugi o 11, a mimo to ten sam wygrał. KOWR Pruszcz Gdański.

Pytanie: czy za 4 i 5 klasę warto dać 30 dt za ha? 😆

Hmmm! Są jedni co by dali, ale trochę dużo, lepiej jakby była 3 i 4 klasa. Ale wiesz jak to jest, w domu liczysz, że tyle możesz dać, jesteś na przetargu, jest adrealina, jest sąsiad którego nie lubisz i bijesz...😁😆

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Bercik92
      Witam. Czy mając te kilka ha gruntów ornych  i mając  zwolnienie z tzw zazielenienia po wzięciu kilka ha ziemi w dzierżawe na umowe notarialną trzeba będzie spełniać warunki zazielenienia? wtedy będe mieć około 8ha własnego i drugie tyle dzierżawy
    • Przez nowa11
      Otrzymałam od rodziców 2.70ha ziemi rolnej 5i6 klasa ziemi . Czy ma ktoś pomysł jak ją wykorzystać aby mogła przynosić dochód. Działka położona jest w malowniczej okolicy z widokiem na jezioro przy działce droga i ścieżki rowerowe Ja osobiście myślę coś w kierunku turystyki, może ktoś wie jak wygląda sprawa z wynajmem pod kempingi czy kampery, umowy  długoletnie itp. Może ktoś ma inny, lepszy pomysł jak zarobić
    • Przez ursusowski289
      Otrzymałem od rodziców 2.70ha ziemi rolnej 5i6 klasa ziemi . Czy ma ktoś pomysł jak ją wykorzystać aby mogła przynosić dochód. Działka położona jest w malowniczej okolicy z widokiem na jezioro przy działce droga i ścieżki rowerowe Ja osobiście myślę coś w kierunku turystyki, może ktoś wie jak wygląda sprawa z wynajmem pod kempingi czy kampery, umowy  długoletnie itp. Może ktoś ma inny, lepszy pomysł jak zarobić
    • Przez Łukasz4514
      Koło mojej działki jest pole o powierzchni 12ha które nie jest użytkowane od roku. Dzisiaj byłem u właściciela tej działki z zapytaniem czy nie było by możliwości wydzierżawienia tego pola. Dowiedziałem się od niego że mógł bym uprawiać to. Tylko właściciel zgłosił ugorowanie gruntu jakiś miesiąc temu do ARIMR i powiedział że mam się dowiedzieć co można zrobić by znów uprawiać te pole (chciał bym tam zasiać pszenice ozimą) i w jaki sposób odwołać to ugorowanie i kiedy najszybciej da rade coś takiego zrobić. 
    • Przez Bizon_Ursus
      przyjmę ziemię w dzierżawę woj . Świętokrzyskie okolice Ujazd , Kopiec, Krępa wiadomości proszę kierować na agrofoto w wiadomości prywatne lub pod podany numer telefonu 883 294 895 pozdrawiam .
  • Dodaj nową pozycję...
v