Skocz do zawartości

oszutwo.sprzedaz traktora z hiszpani

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dwie sprawy mnie przerażają w tym temacie i nawet nie wiem która bardziej...otóż jak można być tak naiwnym i dać się naciągnąć na takie ogłoszenia a druga to co robi policja skoro na allegro zawsze na samej górze (ogłoszenia promowane) wyskakują tego typu ogłoszenia i dzień w dzień ktoś pewnie topi ciężko zarobione pieniądze.

Opublikowano

co robi ? stoi za za rogiem albo w krzakach i czeka ze pasa nie zapniesz albo świateł nie włączysz :D Co do tych naciagaczy to bez problemu mozna ogloszenie znalesc w sieci, dotyczy to nie tylko maszyn rolniczych, kiedys tez o ciagnik dzwoniłem, gość chciał 1000 zł przelewem i powiedział ze jak tylko wejdzie mu na konto to mi na podwórko przywiezie, ze nie ma potrzeby oglądania, ze reczy za idealny stan itp. to ja mowie ze siadam w fure i jade obejrzę najpierw, a on ze nie ma opcji bo go tam nie ma na miejscu, zaczoł kit walić. Pamiętam cena wtedy nie była jaka 50% mniejsza wg innych, bardziej realna była, dopiero jak zadzwoniłem to dał cenę po porstu niewiarygodną. kiedys było im łatwiej bo numery nie były rejestrowane, kupił karte za 5zł i jazda, w razie W karta do śmieci i tyle, a dawne telefony gps i internetów nie miały, ciezko namierzyć.

Opublikowano

Z sąsiadem wiosna mieliśmy zts 12245 jechać oglądać bo znalazl w Gorzowie wlkp za 28 tyś podobno wszystko ok sprawny z niemiec przywieziony. Adres podal umowil sie na dany dzień a jak mieliśmy wyjeżdżać nie odbieral telefonu... Wpisalem ten adres w google i okazalo sie ze tam jakas firma jest i jak zadzwoniliśmy to facet mowil ze nie my pierwsi szukamy handlarza tyle ze niektórzy juz wplacili zaliczki... Za pare dni facet oddzwonil ze przeprasza ale nie mogl sie spotkać i ze ten ciągnik stoi w niemczech i ze podana cena jest cena netto do ktorej należy doliczyć transport, także o tym akurat nie wiem co myśleć :o

Opublikowano (edytowane)

Kupując ciągnik, wpierw dostałam jego papiery do weryfikacji, wstępną umowę, poprosiłam o wycenę rzeczoznawcy, skontaktowałam się z chłopakami z serwisu danej marki-pomogli; wszystko na odległość, następnie wpłaciłam 5 procent jako zadatek również na transport oraz zaklepanie złomu :22_stuck_out_tongue_winking_eye: który sama znalazłam i jestem cholernie zadowolona.

Mogę polecić firmę....

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Teraz to już nic nie wiem .                            xD

Opublikowano
24 minuty temu, asharot napisał:

Mówisz o tej firmie: Gospodarstwo Rolne Katarzyna i Rafał Cupał  ?

Nie znam.

Jednakże naciągaczy jest dużo z śmiesznymi ogłoszeniami!!!

Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, Tomasz78 napisał:

koleżanka podała przykład kupna w ciemno ,jej się udało,trafiła na uczciwych

Tomek, w ciemno to tylko ewentualnie przyszłą żonę się bierze, nic poza tym.                 :P

Edytowane przez Sean
Opublikowano
34 minuty temu, Sean napisał:

Tomek, w ciemno to tylko ewentualnie przyszłą żonę się bierze, nic poza tym.                 :P

Nie do końca.Kiedyś kupuwałem cielaki i pani mówi,ze po cieku nie daje......Pytam czy mężowi jak do niej zachodził w kawalerkę też nie dawała??A ona-oczywiścieB|

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

No to ta pani pewnie bardzo "rozrzutna" przed ślubem była.    :P

Edytowane przez Sean
Opublikowano (edytowane)

Pamiętaj, cicha woda brzegi rwie.    :D    każda rzeka po wylaniu się uspokaja kiedyś.      :P

Edytowane przez Sean