Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jeśli ktoś interesuje się serią S to mam takiego newsa...

Za ok. 2 tygodnie ma być zaprezentowany nowy model serii S :D

Więcej nie moge pisać :lol: Poczekacie, zobaczycie :D

czy to jest moze związane ze skrzynią bezstopniową?

Opublikowano (edytowane)

Z tego co mi wiadomo to niezbyt udana seria Dlatego zaprzestali produkcje ale ma powstać nowa :)juz wiadomo ze z silnikiem Sisu i Skrzynia ZF

A jak Valtra powyżej 200 km To T191 chipowany silni na chyba 210km

Dokładnie 14 w Finlandii jest prezentacja nowej Valtry seria S

Edytowane przez swirek
Łączenie postów
Opublikowano

Co do awaryjności kolega ma S240, którą kupił jakoś w 2003r. chyba to tylko miał problem z komputerem... wystarczyło tylko naprawić soft i wszystko gra :P a robi na 1000ha :P

No a nowa S'ka jak piszą koledzy niestety póki co nie będzie miała bezstopniówki.

Ale będzie z AdBlue :)

Z tego co wiem to Valtra pracuje nad własną przekładnią bezstopniową [nie kupuje gotowej skrzyni od ZF czy Fendt'a] a to trochę czasu zajmuje :)

Opublikowano
@tomek jest to czynnik dokładniej mocznik, który rozkłada spaliny na azot i wodę . Obecnie AdBlue jest stosowane w pojazdach z normą emisji spalin Euro IV i V

nie widzialem nigdy euro 4 z tym systemem, nie wiem czy nie wkradl sie jakis blad :P

Opublikowano

Nowa Eska już jest jej produkcja zacznie sie od marca 2009 narazie są 2 w finlandi

Nowa S ma inną skrzynie Power shift i tą skrzynie majom tesz wszystkie T w Advance i 2 N

Opublikowano

ską masz te info o nowej skrzyni ja nigdzie ni słyszałem wiedziałem że bedzie pełny power w S ale że w Ti N to nie z drugiej strony ciekawa nowość chociaż jak na T to aktualna szkrzynia jak zopserwowałem przez dwa lata jest idealna te biegi są fajnie postopniowane czy piasek czy glina nigdy mi biegów nie brakło