Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
7341Zetor

Brak świateł Zetor 7341

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Zetor
7341Zetor    0

Posiadam zetora 7341. od dwóch tygodni mam mały problem, kiedy właczam światła swięcą sie postojowe a jak chce włączyć światła mijania to lampy z przodu ciągnika się nie świecą, poza tym przy włączonych światłach mijania świeci się kotnrolka od świateł długich a jak włączam długie to nic się nie świeci nawet ta kontrolka. nie mozna nawet mrugnąć światłami.Sprawdziłem już wszystko bezpieczniki dobre przekażniki też kable ok. Dzisiaj gdy odśnieżałem zauważyłem ze brak jest też klaksonu. Czy może to być wina przełącznika zaspolonego, dodam jeszcze że gdy włącze lefrektory przy dachu to śię świecą a jak włączę długie to normalnie gasną. Czy spoykał ktoś się z takim problemem w serii super. Prosze pomóżcie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zorzyk2    50

Sprawdź najpierw kostkę przełącznika. Ten przełącznik nie jest trwały, mam któryś z kolei, pasują też od starej skody 105, 120.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
7341Zetor    0

te przełączniki od skody to pasują ale do starych zetorów i do tych nowych z serii 20 i 40. U mnie jest pod kierownicą taki sam jak w proximie i forterze, znajomy mi mówił że tam się wyrabiają jakieś płytki miedziane. Nie chcę kupować nowego jeżeli nie dowiem się czy to jest z nim problem. Nowy kosztuje prawie 300zł. Jest jakiś sposób aby go sprawdzić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

  • Podobna zawartość

    • Przez emtecc
      witam
      Jak myślicie, światła przeciwmgielne będą dawały dobre światło przy pracy w polu umiejscowione przy światłach na kabinie w zetorze 7745
      takie: http://sklep.wesem.pl/4/6687/halogeny_samochodowe_przeciwmgielne_przeciwmg_owe_drogowe_typu_ho4
      na forach off-roadowych polecali takie lampy zamiennie jako robocze na dach. Na wykresie widać, że ładnie to świeci. Ciekawe jak będzie gdy zamontować je na wysokości około 2 metrów.
      Spotkał się ktoś z czymś takim?
       
      Jakie lampy polecicie na kabinę do zetora na przód?
      Te: http://sklep.wesem.pl/5/6704/lampy_robocze_typu_lor4 na wykresie wydają się dobrze świecić
       
       
    • Przez Mateusz_320
      Witam panowie mam problem w swoim zetorze 5211 91r obrotomierz pokazuje tylko obroty silnika a niestety moto godzin nie nabija długi czas. Pomoże ktoś? 
    • Przez matix0x
      Witam!
      Mógłby ktoś wstawić zdjęcia przymocowania oraz lokalizacji czujników sprzęgła drugiego stopnia, ręcznego, stopu w zetorze 7211. Z góry wielkie dzięki.
    • Przez Cooler1427
      tak jak w temacie , problem polega ze pokazuje pelen bak.  mimo ze jest faktycznie np 50%
       
      zegar wymieniony na nowy, pływak tez nowy po w starym styki pogniły, instalacja  cala i niema prawdopodobnie przebicia. na schematach elektrycznych znalazłem ze pomiędzy pływakiem a zegarem na desce w wiązce pod kierownica jest przekaźnik.  
      wie ktoś jaki to typ?
       
       możne on zwalił się i to przyczyna ;/
       
      mógłby ktoś podrzucić schemat elektryczny dokładny , albo jakiś skan? ,byłym wdzięczny...

    • Przez Damianursus30
      Witajcie! 
      Jestem szczęśliwym posiadaczem Zetora 7011
      Kupiłem go niedawno i mianowicie chciałbym dojść do ładu z zegarami.
      1. Obrotomierz dochodzi max do 500 obr i dalej nic. A później albo opada i nic,albo wskazówka skacze ale tylko w przedziale "0-500 ". Mth nie nabija. A z racji tego że napęd jak i licznik sporo kosztuje chciałbym żeby ktoś mi powiedział co mogę z tym zrobić.
      2.Wskaźnik paliwa nie działa. jak przekręcę kluczyk to poziom paliwa idzie od razu 4/4.. Kontrolka paliwa też nie działa
      3.Wskaźnik temperatury wody też nie działa.Wymieniony czujnik i to samo co w przypadku paliwa pokazuje od razu max.
       
      No i właśnie to co zepsuło mi się wczoraj czyli chciałem odpalić Zetora, coś pyknęło i włącznik przestał działać . Pali tylko na zwarcie, wciskam przycisk i nic ;c
       
      Potrzebuje waszej pomocy, ponieważ Zetora mam od niedawna i nie mam pojęcia za co się wziąć
       
      Z góry dzięki
×