Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wiadomosc z ostatniej chwili;] wlasnie przyjechal do firmy w ktorej pracowale nowy Claas lexion 600 z hederem,ktorego dlugosc urzadzenia tnacego wynosi 10,5 metra!!!!tata juz go widzial i mowil ze ma dzielone motowidły na dwie czesci.juz wkrotce zdjecia

Opublikowano

Ja posiadam 3 szt kombajnów claas tj lexiona 430 z 2002 r oraz mege 208 z 98 r i 218 z 97r Na zime zamierzam sprzedać 218 p-onieważ ma już przebieg ponad 4000 mtg i zastąpić go nowym lexionem 540. Ale uważam że najlepszym jednak kombajnem jest claas mega serrii II pod względem prostoty w budowie jak i awaryjności (brak zaawansowanej elektroniki jak w przypadku lexiona) ale już takich nowych nieprodukują....

Opublikowano

My posiadamy CLAAS`a Lexiona 430 z 2000 roku

maszyna jest bardzo dobra na nasze wymagania i pod względem awaryjności nie jest wogóle żle tylko jak go kupiliśmy to z siłowniczka podporowego bocznej klapy zrobiliśmy banana i to tylko jedna żecz którą dołożyliśmy do tego kombajny.

Opublikowano

Muj tata mial kiedys casa axiala ale po nim niema słomy a tak udany kombajn puzniej NDW 524,525,526 ale ani jeden nie udany a obecni posiada 5lexionów Oi jak narazie to kombajny nie zastąpione

Opublikowano

My posiadamy kombajn Class Matador Standard

już pracuje u nas ponad 10 lat i nie ma problemu ze silnikiem inne rzeczy oczywiście się zdarzają jak łożysko padnie czy coś innego W KOŃCU TO STARUSZEK

w tym roku zrobiłem w nim światła tzn. STOP, POSTOJÓWKI, KIERUNKOWSKAZY, ŚWIATŁA COFANIA Z PIPAJKĄ to z tyłu a z przodu dołożyłem jeszcze lampy od c-360

aaaaaaaa i jeszcze zrobiłem tak że jak się zwalnia na hydrostatyce to pali się stop

Opublikowano

Claas Dominator 68s 2002r :lol: 4 sezony bez awarii (kupiony używany, dwu letni od korbanków)

Powiem Ci że nie wiem czy on jest mniejszy od dominatora 76 :D

W każdym razie my nim robimy 180ha swojego + troche wuja i innych i wyrabiamy sie bez problemu ;p