Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam

Mam zamiar kupić traktor w mocy do 100KM z pomocą środków unijnych.Byłem zainteresowany zetorem ale po dzisiejszej wizycie u dealera dowiedziałem się o podwyższę cen i ze standard Proxima 85 to koszt rzędu 121 000 zł a po potrzebnym mi dodatkowym wyposażeniu przekroczył by 130 000zł wiec mysle poważniej o zachodnim używanym traktorze od pewnego czasu interesuje mnie oferta z allegro.Jest to JD 6320SE o mocy 100km i mający przebieg 1800mt z 2007 roku sprowadzony z Anglii pracował tylko w komunalce przy koszeniu zieleni na autostradach jak myślicie czy warto w niego zainwestować ??

oto link do aukcji john deere 6320 se 2007R deutz zetor mf okazja!!! (833339680) - Aukcje internetowe Allegro a i pochłonie to 100% moich przeznaczonych na zakup traktora pieniędzy proszę o rzeczowe wypowiedzi.Jego cena to 137tys brutto do negocjacji małej.

z góry dzięki.

Opublikowano

Witam, aktualnie jestem przy załatwianiu traktora na modernizacje i na 100% bedzie to Proxima Plus. Te podwyzki od stycznia nie sa za wesole ale podobno w plusie maja dołozyc szkrzynie 40. Ale czy tsk bedzie przekonamy sie niedługo. A John bardzo ładny i cena atrakcyjna nawet moim zdaniem podejrzanie atrakcyjna. Przed kupnem radził bym dobrze sprawdzic traktor najlepiej z jakims fachowcem ktory sie na tym dobrze zna. A co do twoich watpliwosci to ja osobiscie wybrał bym zetora bo nowe to zawsze nowe, czesci zamienne w nieporownywalenj cenie. A za Johnem przemawia marka, komfort pracy, wyposazenie no i niezawodnosc ale wszystko sie kiedys psuje a wtedy moze troche to kosztowac. A wracajac do Zetora po małych negocjacjach deler dał 11 tys upustu jak narazie ale mysle ze gdy bedziemy zaliczkowac ciagnik to sie jeszcze cos urwie albo z wyposazenia dołoza ;) Naprawde warto sie targowac bo np inny deler dawał nam 7 tys upustu i nawet grosza wiecej wiec jak sam widzisz rozpietosci sa duze. Zycze udanego wyboru :D

Opublikowano

wg. mnie cena jesto OK, a nawet troche za duza:/ Stan jak na wiek taki sobie sredni. Te linki co podales to sa preniumki, takze sa lepszy od tego SE. Masz zamiar kupic- rozumiem, ze juz wniosek zlozony?

Opublikowano

Mam przyznane 50tys zł a resztę muszę swoich.Chciałem coś zachodniego a ten nie robił w gospodarstwie wiec wydaje się ok i cena jak dla mnie jeszcze dobra ale nie mam w okolicy nikogo kto zna się na Johnach i mi nie pomoże go obejrzeć i w miarę zauważyć co w nim siedzieć możne ja podjadę i co 4 koła ładny kolor biorę !?

Opublikowano

hmm, no tak musialbys jechac co zkims co by sie znal na takich sprzetach. Poszukaj, moze znajdziesz kogos na af z twoich okolic co ma jakiegos JD 6x20.

Opublikowano

@Rongeryk a co Twój post wnosi do tego tematu???poza tym już chyba większość wie, że to co piszesz trzeba dzielić przez dwa, albo i przez trzy... ;)

co do JD z linku to jest on do sprowadzenia czy stoi gdzieś w Polsce???

Opublikowano

Do autora. Skąd wiesz czy ten traktor pracował w komunalce. Ja mogę powiedzieć, że pracował na 1ha uwieżysz mi raczej nie wiec skąd taka pewnosć.Znasz gościa czy co?? ;)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez marcigazeno
      Czy ktos z Was mial przyjemnosc lub nie przyjemnosc w ostatnich 5latach zakupic i samodzielnie uzytkowac jakis ciagnik tak do 4t masy wlasnej do lekkich prac ktory jezdzi na 3 cylindrach, takie 80-110koni, czy to sie psuje, brakuje momentu, jakos dziwnie sie zachwuje nie liczac pewnie odglosow, cos sie z nimi dzieje, teraz widze ciezko o jakies normalne silniki w takich mikrusach z podstawowych linii 

• Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez juras390
      John Deere 7600
      Czy ktoś jest posiadaczem bo ja jestem i będę potrzebował porady
      Proszę 
    • Przez raffik4
      Witam zwracam się z prosbą o doradzemie mi jaki mam wybrać ciagnik do 60km na co prawda małà działke 2h na ktorej uprawiam warzywa,jest sad ciagnik miałby słuzyc do ogolnych zastosowań ziemia jest ciezka duzo pracy nie bedzie orka,glebogryzarka,kultywator,czasem koszenie trawy,zalezy mi na prostocie ,trwałosci i dobrego dostepu do czesci dodam iz mam na mysli ciagnik uzywany.
  • Dodaj nową pozycję...
v