Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zamierzam kupić rozrzutnik z Roltransu, ład. 8 t, wałki poziome ślimakowe, posów hyd., zasówa hyd. Zaproponowali mi cenę 38tys brutto. Co sądzicie o tym sprzęcie i czy warto kupić.

Opublikowano

Koledzy kupiłem Nowego Apollo 11 Unia z talerzami i wałkami poziomymi zajedobra robote robi:) gnój wali na 15 metrów równo wapno na 12 metrów zrobione 1000 ton i wszystko ładnie chodzi Polecamm

Opublikowano (edytowane)

Mam cenniki firmy Annabureger i Jeantil i oto one

ANNABURGER

tandem

HTS 11.04 - 8 ton - 32.010,00 EUR netto + 23% VAT

HTS 14.04 - 10 ton - 43.500,00 EUR netto + 23% VAT

HTS 16.04 - 12 ton - 45.640,00 EUR netto + 23% VAT

Rozrzutniki mają zakres rozrzutu obornika do 24m

JEANTIL

TYP EVR 9-15 ton ładowności

Niezbędne wyposażenie ciągnika : 2 rozdzielaczy dwustronnego działania

(4 gniazda, 4 węży)

Cena promocyjna dla EVR 8-6 (8 m3) z kołami 18,4x30 ..................... 19 740 euro netto

Cena promocyjna dla EVR 10-6 (10 m3) z kołami 18,4x30 .................. 21 370 euro netto

Cena promocyjna dla EVR 11-7 (11 m3) z kołami 18,4x34 ................... 21 150 euro netto

Cena promocyjna dla EVR 12-8 (12 m3) z kołami 18,4x34 .................. 22 650 euro netto

Cena promocyjna dla EVR 13-10 (13 m3) z kołami 18,4x34 ................ 23 600 euro netto

Cena promocyjna dla EVR 15-12 (15 m3) z kołami 23,1x26 ................ 24 240 euro netto

Opcje dodatkowe :

- WOM szerokokątny ............................................................................ + 265 euro netto

- Tylna klapa gilotynowa z uszczelnieniem

i zabezpieczeniem włączenia taśmy posuwu przy zamkniętych drzwiach.... + 1 670 euro netto

- Elektryczna regulacja prędkości przesuwu taśmy bezstopniowo

z kabiny ciągnika poprzez kasetę sterującą 1-funkcyjną ......................... + 560 euro netto

Edytowane przez agro146
Opublikowano

koledzy mam na oku ładny rozrzutnik warfamy 6t, na tandemie z 2006 r za 10 tys jak myślicie warto tyle dać za niego? czy lepiej poczekać aż rozpatrzą MGR i kupić nowy taki sam za 44 tys brutto?

Opublikowano

A jak ja mam ok 500 ton do rozrzucenia w ciągu roku to jaki wybrać do ciągnika new holland t5060 ?? Dodam iż posiadam ładowacz 3-sekcyjny w ursusie 3512 i tym samym wysokości rozrzutnika wchodzi w grę żeby był niski do załadunku .. Oczywiście rozważam sprzedaż tego 3512 za rok , dwa i jeśliby była taka możliwość to założyć nadstawki . Myślałem na początek o metal fachu 6 T a poźniej zapiąć te nadstawki i będzie z 8 T załadunku ..

I jak na wąskich polach sprawdza się adapter pionowy ?? Jeśli mam działki po 15 m szerokości to raczej nie da się równomiernie rozrzucić parkietu ??

Opublikowano

Kolego ja Mialem go kupić ale jednak wybrałem Apollo 11 z adapterem poziomym i talerzami Robote robi Bardzo ładna i duzo tanszy jest :) ADS w porownaniu do Apollo niby taka sama ładowność ale Gabarytowo Apollo wydaje sie byc wiekszy :) Jak masz nie za duzo obornika i wapna wez Apollo :) Pozdro