Skocz do zawartości

jakie są najlepsze ziemniaki bardzo wczesne

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

chce się dowiedzieć od Szanownych Kolegów jakie są najlepsze ziemniaki na bardzo bardzo wczesny zbiór w dużej mierze chodzi o jak najwyższy plon handlowy. Ponieważ dowiedziałem się od znajomego o odmianie ziemniaka Magda podobno jest to odmiana bardzo wczesna polecana po folie i czeska wiecie coś więcej pomóżcie i jakie macie lepsze odmiany Pozdro :(

:)

Opublikowano

Ja jak kolega wyżej polecam denara sadze go już z trzy lata i jestem z niego bardzo zadowolony jest to odmiana bardzo wczesna z odmian średniowczesnych polecam tajfuna u mnie w tym roku zaplonował najlepiej i jest to ziemniak który charakteryzuje się bardzo ładnym wyglądem co zachęca handlarzy do jego kupna

Opublikowano

Zetor1992 a mam pytanie po ilu dniach od posadzenia zbieracie odmianę Denara osobiście mam tą odmianę i również jestem zadowolony ale interesuje mnie ziemniak, który uzyskuje plon handlowy jak najszybciej chodzi o ziemniaka pod folię (włókninę)napisałem o odmianie Magda ponieważ znajomy polecał, a może ktoś z was ją sadził pozdrawiam :lol: :) :)

Opublikowano

a jaki plon miałeś i kiedy kopałeś, chodzi mi o ziemniaka o bardzo wczesnego tzn szybki zbiór po 60 dniach do 75 dni a tajfun chyba później osiąga plon handlowy a słyszałeś o odmianie Magda kolego ;)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez mszk8
      Czy ktoś z was uprawia ziemniaki przemysłowe (skrobiowe)? Na jakich ziemiach najlepiej one plonują, jaka jest cena "materiału siewnego" i cena podczas zdawania do zakładu, jaki plon da się uzyskać z ha itp.,czyli tak jak w opisie tematu "wszystko o nim"

Pozdrawiam mszk8
    • Przez adaskupodkarpacie
      Witam, może mi ktoś doradzić, jaka odmiana ziemniaka jest najbardziej wydajna ??  ??? : :'( :-
    • Przez tobiasz2804
      Witam macie jakiś patent w kombajnie Anna żeby kłęby perzu nie wlatywały do totolotka ? Odrazu oznajmiam że pryskam i chwastów nie ma ale wiadomo że miejscami się trafi i wtedy zdarza się że wleci w totolotek i odrazu go zatrzymuje i co by tu zrobić żeby tego uniknąć i wylatywało to tyłem ? 

• Przez danielooo25
      Witam posiałem 10 arów buraków pastewnych na polu i pytanie czy buraki będą się nadawać dla bydła jeśli leżą na polu wykopane z nie obciętymi liśćmi dwie noce po -3 stopnie a w dzień deszcz 1-2 stopnie na plusie nie przykryte?
    • Przez PepijnLenferink
      Witam, nazywam się Pepijn Lenferink.
      W ramach moich studiów prowadzę badania dotyczące polskiego rynku cebuli. 
      W tym celu potrzebuję informacji od osób zajmujących się uprawą cebuli.
      Mam nadzieję, że zechcą Państwo mi pomóc, wypełniając krótką ankietę.
      Pytanie 1: Ile hektarów cebuli uprawia się w Państwa gospodarstwie?
      Pytanie 2: W jakim województwie znajduje się Państwa gospodarstwo?
      Pytanie 3: Jakich maszyn używają Państwo do zbioru cebuli? (marka + typ + szerokość)
      Pytanie 4: Jak bardzo są Państwo zadowoleni z używanej maszyny do zbioru?
      Pytanie 5: Czy obsługa serwisowa marki maszyny do zbioru, z której obecnie korzystasz, jest dobra?
      Pytanie 6: Czy chciałbyś używać innej marki do zbioru cebuli? Jeśli tak, to jakiej?
      Pytanie 7: Co jest dla Ciebie ważniejsze w maszynie do zbioru: cena czy jakość?

Dziękuję za pomoc w moich badaniach!
  • Dodaj nową pozycję...
v