Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak cieknie koło dzwigni w kabinie to wystarczy odkręcić dzwignie w kabinie blachę i wymienić oringi i miseczki takie same jak w t-25 i dobrze jest wypolerować gałki ...ja tak zrobiłem i narazie spokój...........

Gość Profil usunięty
Opublikowano

A czy LTZ pociągnie pług 3x35 na II klasie ziemi??

Gość Profil usunięty
Opublikowano

A co z jego awaryjnością i czy cześć są ogólnie dostępne?

Opublikowano

Witam

Zainteresował mnie ten ciągnik i potrzebuje informacji od użytkowników lub byłych użytkowników czy opłaca się pakować w ruski sprzęt.

- skrzynia biegów zsynchronizowana czy jak w t25 zgrzyty

- silnik chłodzony powietrzem czy nie przegrzewa się przy ciężkiej pracy

- czy nie ma problemów z rozruchem w zimie i czy przy gorącym silniku 80-90 stopni pali bez problemów czy trzeba odczekać żeby ostygł

- przecieki hydrauliki tak jak w t24 czy mniejsze

- przedni napęd załącza i rozłącza się bez problemu czy trzeba np cofnąć aby wyłączyć przód

- słyszałem że często siada sprzęgło czy to prawda

Czekam na odpowiedzi,

Opublikowano

- srzynia zgrzyta

- ja go nigdy nie zagrzałem

- zimą jak masz dobre akumulatory to jest git, ale przy -20 to świeca by się przydała, żeby nie katować rozrusznika

- jak jest gorący to pali dobrze

- rozdzielacz troche przecieka ale to jest we wszystkich ruskich

- czasami jak skręcasz cofając to trzeba wyprostować i 50cm cofnąć

- ja jeszcze sprzęgła nie robiłem, ale ponoć szybko siada

pzdr. ;)

Opublikowano

Witam

Kupiłem niedawno LTZ 55A i okazało sie że pod obciązeniem wyskakuje 2 bieg.

Czy wie ktoś, czy da sie to wyregulować , czy trzeba rozbierac skrzynie? Nie wiem czemu sie tak dzieje bo biegi bardzo ładnie wchodzą i wydaje sie że ciasno siedzą.

Proszę o odpowiedz i pozdrawiam

Opublikowano

sprawdźcie czy blokada lewarka wodzików zmiany biegów jest dobrze wyregulowana i 1 zasada nie naciskajcie podczas jazdy nogą na sprzegło ....blokadę mozna wyczuć naciskająć powoli na sprzęgło i równocześnie próbować lewarekiem wyłączać na luz z jakiegoś biegu ..jak będzie puszczało na samym początku jak tylko dotkniesz sprzęgło nalerzy przerególować..może się poprawi...spróbujcie...powodzenia...

Opublikowano

Jam mam ltz 55a i jestem z niego zadowolony. Uwaga to jest dobry ciągnik tytko trzeba o niego dbać tu dokręcić tam ustawić i nie ma z nim żadnego problemu. Ja mam go już 10 lat i chodzi dobrze. Tylko raz sprzęgło spaliłem ale ta to dobry ciągnik. On niby ma 55 KM ale takich uczciwych ciągam nim 4x35cm na głłęboko i nie ma żadnych problemów.

Opublikowano

Witam

Jestem posiadaczem ltz i mam do was pytanie . Zdarzyło się wam że tylni napęd nie działał tylko coś brzęczy (tak jakby w tylnym moście) i włącza się przedni napęd ?