Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. To wina tryba a nie łożyska. Ale dobrze wyregulować blokadę biegów i będzie jeszcze długo służył:) A tu zdjęcie cięgła które służy do regulacji podpisane nr 3:

img0986d.jpg

W razie konieczności pomogę także na gg.

Opublikowano

juz rozpolowilem ltz... i tu zaskoczenie jakis cep grzebal wczesniej przy sprzegle.. sa tam takie 3 sruby przymajace wycisk tarcze i tak dalej.. no te 3 sruby sa dorobione ewidentnie szlifierka katowa obcinane tragedia sprzeglo poszlo sie pikolic tylko dlatego ze jedna z nich nie wytrtzymala no i sie urwala robiac burdel..

mam pytanie jak sciagnac lozyska wyciskowe oba maja luz sa do wymiany tak samo chyba jak obie tarcze sprzeglowe... prosze o dalsza pomoc..

Opublikowano

juz rozpolowilem ltz... i tu zaskoczenie jakis cep grzebal wczesniej przy sprzegle.. sa tam takie 3 sruby przymajace wycisk tarcze i tak dalej.. no te 3 sruby sa dorobione ewidentnie szlifierka katowa obcinane tragedia sprzeglo poszlo sie pikolic tylko dlatego ze jedna z nich nie wytrtzymala no i sie urwala robiac burdel..

mam pytanie jak sciagnac lozyska wyciskowe oba maja luz sa do wymiany tak samo chyba jak obie tarcze sprzeglowe... prosze o dalsza pomoc..

wiec kolego co do sprzegła to jak juz masz rozebrane to sprwac e prowadzenia docisku w kole zamachowym czy nie sa zuzyte <wczesniej na forum o tym pisalem > bo to własnie jest powod urywania tych srub od łapek co do łozysk to wkreca sie te tuleje i zbija tak jak w karzdym innym ciagniku

Opublikowano

Najpierw wyjmij sworznie dźwigienek obydwu sprzęgieł , następnie wyjdą widełki ,a później odkręć korpus od skrzyni.Ja od lat w łożysku głównym nawiercam 2-3 otworki i co jakiś czas strzykawką dopuszczam smaru.Trzeba przyznać ,w kategorii sprzęgieł-Ruskie zawaliły babola.

Opublikowano

panowie jak posciagac lozyska ze tego calego sprrzegla bo mam to wykrecone to jedno lozysko co jest na walku jest juz sciagniete razem z walkiem teraz tylko pytanie jak dostac sie do lozyk co wyciskaja lapki????

Opublikowano

założyłeś odwrotnie tarczę ,ale przy ponownym założeniu upewnij się czy korpus nowej tarczy jest dobrze zatoczony jak w starej,bo może być tak ,że będzie zaczepiał o łby śrub mocujących koło zamachowe i sprzęgło będzie ciągnęło- ja tak miałem.

Opublikowano (edytowane)

powinoo byc dobrze zalozone... a sprzeglo kupilem kompletne ..

teraz jest problem z usrtawieniem sprzegla w zadnym wypadku nie idzie go ustawic caly czas lozysko chodzi..

tzn ustawic ustawi nawet bieg idzie wlozyc bez zgrzytu tylko lozysko sie kreci i nie mam pojcie jak to wyregulowac

Edytowane przez ltz55aluki
Opublikowano

Wyskakuje mi wsteczny na rewersie. Do tego stopnia że ciężko cofnąć by nie wyskoczył. do przodu i reduktor działa normalnie. Jaka może być przyczyna? POMOCY!!! Jak ktoś wie to proszę o informacje, co trzeba rozebrać i jaka może być powód? Pozdrawiam

Opublikowano

Jak jest u was ze skrzynia biegów?

Wyje wam na 6 biegu?

MI sie zdaje ze mi teraz jakos glosniej chodzi skrzynia, na jałowym biegu jak sie z tyłu posłucha to słychac prace trybów ale wydaje mi sie ze troche glosniej niz wczesniej, jak jest u was?

Opublikowano (edytowane)

Witam

Czy mógłby mi ktoś podesłać katalog części, do LTZ 55A w formie elektronicznej na adres pawelput@wp.pl Dopiero znalazłem to forum i niestety pod linkami, które były wcześniej zamieszczane katalog już nie jest dostępny.

Edytowane przez pawelput
Opublikowano

Jak jest u was ze skrzynia biegów?

Wyje wam na 6 biegu?

MI sie zdaje ze mi teraz jakos glosniej chodzi skrzynia, na jałowym biegu jak sie z tyłu posłucha to słychac prace trybów ale wydaje mi sie ze troche glosniej niz wczesniej, jak jest u was?

sprawdz te dekle w skrzyni z prawej strony te co łozyska siedza pod nimi sa pokładki dystansowe do regulaci luzu na na trybach co jest przekazywany cały naped z silnika na skrzynie moze juz troszke sie tryby zuzył a moze poprostu masz mało oleju w szkrzyni

co do ltzta to ostatnio urwał sie wał w moim pek na korbowodzie koszt 750 zł

orginał podobno

Opublikowano (edytowane)

A ja mam pytanie jaki tur do LTZ-55AN , tur tańszy i lżejszy typu AT5 lub 3B ? Podejdą one , jak nie to jakie inne takie do 12tyś trzy sekcyjne ? A i ma może ktoś wykres prędkości na poszczególnych biegach ? Czy da się przerobić załączanie napędu tak jak w beralusie 82 ?

Edytowane przez FanUrsusa
Opublikowano (edytowane)

Witam kolegów, wie ktoś może z jaką siłą dokręcić koło zamachowe w tym sprzęcie?

Nie aktualne, już znalazłem. Dla zainteresowanych moment dokręcenia śrub koła zamachowego 168 - 182Nm

Edytowane przez agross
Opublikowano (edytowane)
Witam

Czy mógłby mi ktoś podesłać katalog części, do LTZ 55A w formie elektronicznej na adres pawelput@wp.pl Dopiero znalazłem to forum i niestety pod linkami, które były wcześniej zamieszczane katalog już nie jest dostępny.

Witam kolegę, masz tu link do katalogu, na pewno działa dzisiaj wrzuciłem.

http://www.sendspace.pl/file/94356e6557952996158e115

http://www.mediafire.com/?nb8fbx8vq577au9

Edytowane przez agross
Opublikowano

Witam a propo tych prowadzeń docisku sprzęgła czy da sie je wymienić czy trzeba kupować nowe koło zamachowe

Da sie wyminic tylko nie mozna ich nigdzie kupic ja usiebie dorobiłem ze sruby utwardzanej jednego bo nie było wcale a te obruciłem w drugo strone bo one zuzywaja sie tylko z jednej strony