Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po pierwsze ile masz do wydania na ten cel? Z jakim sprzętem ma pracować? Napisałeś że następny ciągnik, więc jakie masz już "do pomocy" ? I ostatnie pytanie z mojej strony, czy w gre wchodzą tylko te ciągniki które wymieniłeś???

Opublikowano

ja posiadam JD 7600 i wiem ile ta maszyna potrafi. ja ciagne nia plug 4 kvernrland vario 4x50 + wal cambela z pretkoscia ok 8-9km/h mam bardzo kamieniste pola do tego gorki i ziemia troche gliniasta ale napewno dal by sobie rade bez problemu z 5 vario. spalanie od 12 do 16 l/ha zalezy jak gora i ktore pole. srednia glebokosc orki to 25cm . do tego posiada 3m agregat uprawowo siewny z nadbudowka aktywny i bierny. z aktywnym jade rowniez ok 8km/h z biernym 15km/h. agregaty sa troche male pociagnie wieksze. wujaszek kupil 160km zetora z 1995r zrobil kapitalny remont zaczepil moj plug i pojechal w pole tego samego dnia przeczepilismy plug do mojego dale mu sie przejechac no to zetora zaraz sprzedal i kupil JD.

Opublikowano

JD o mocy 150-160 km jest seria 6900 6910 6920 zalezy ktory rocznik oczywiscie. sa lzejsze od 8200. mysle ze taki ciagnik powinlo sie wziasc juz z przednim tuz . latwiej jest przewies wal do pluga lub mocniej dociazyc ciagnik do agregatu. moj 7600 nie ma przedniego tuz i to jest mala jego wada. a skoro masz juz JD to sam wiesz ile te maszyny potrafia i spalanie mysle ze nie jest az takie wysokie wporownaniu do pracy ktora wykonuja wedlug mnie nie ma roznicy przynajmniej przy moim modelu w spalaniu miedzy 160km zetorem lub ursusem

Opublikowano

U nas 7600 robi na 90 HA.Ciógnie grubera 3 m z predkośćią 10-15 km/h,agregat uprawowo siewny kverneland acord pneumat z predkoscią 12-15 3 m {dał by rady z 4 metrowym}Te nasze 90 HA to nic dla niego bo bez problemu powinie obrobic 150 HA poniewarz jego 135 km jest wystarczające na tyle. :(

Opublikowano

Ja bym był za MAGNUMEM 7120 maszyny nie do zdarcia , mielismy takiego i znajomy od nas kupił , traktor prosty w obsłudze mało bajerów, skrzynia cos ala automat tylko czy jego moc w Twoim przypadku nie jest za duza bo ma 180 km i zalezy co miałby ciągać??wink.gif

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez juras390
      John Deere 7600
      Czy ktoś jest posiadaczem bo ja jestem i będę potrzebował porady
      Proszę 
    • Przez raffik4
      Witam zwracam się z prosbą o doradzemie mi jaki mam wybrać ciagnik do 60km na co prawda małà działke 2h na ktorej uprawiam warzywa,jest sad ciagnik miałby słuzyc do ogolnych zastosowań ziemia jest ciezka duzo pracy nie bedzie orka,glebogryzarka,kultywator,czasem koszenie trawy,zalezy mi na prostocie ,trwałosci i dobrego dostepu do czesci dodam iz mam na mysli ciagnik uzywany.
    • Przez lukaszgg
      Witam. Stoję przed wyborem ciągnika na gospodarstwo, wolę kupić coś nowego. I tutaj moje pytanie skierowane do was, co aktualnie polecacie? Coś co by mnie interesowało to przedział w granicach 80 - 110 KM  cena 200 netto 
  • Dodaj nową pozycję...
v