Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie będę zakładał masę rożnych tematów będę pisał w tym jednym temacie co z moim ferusiem

Zrobiłem już przy nim wszystko

A były popalone żarówki (tylni jedne i przód długie)

Wymieniałem oleje w przekładni i silniku +zwoinicach i filtry

Male problemy ze sprężarka i nie lądujący alternator

Po za tym wszystko ładnie lata nie ma wycieków jak na razie

Silnik ma nie cale 2 tys motogodzin

Wiec wszystko jest dobrze ale dobija mnie jeszcze jedna sprawa

Silnik i cały blok jest w smarach :D szczególnie silnik :D Wiem może to głupie ale

Ale jest możliwość jakoś go wyczyścić ?

Nie wiem czy by to wystarczyło odłączyć akumulator

Spryskać silnik i blok jakimś środkiem (np. AKRA K2 środek do mycia silnika i części) i myc/spłukiwać z węza pod letkim ciśnieniem ?

Ale boje się ze pozalewam rożne kostki itp elektryczne i nie wyschnie to i zrobi mi zwarcie :D

czy ktoś kiedyś tak myl ?

Opublikowano

Co jest nie tak

Świeci mi się kontrolka spadku ciśnienia powietrza (hamulców pneumatycznych) poniżej 0,39+/- 0,019 MPa

Czy tak ma być czy coś poszło no ob jak trzymana hamulec to jak się nabije to gaśnie lampka ale tak to normalnie cały czas świeci wydaje mi się ze coś jest nie tak

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez pawelol111
      Witam, jak podłączyć owijarkę do MF 255? Do tej pory używałem tylko jednego gniazda hydrauliki ( przyczepa, prasa). Co i gdzie trzeba przestawić aby owijarkę kręciło w jedną i w drugą stronę w zależności od kierunku przestawienia rozdzielacza?
    • Przez paweleekkk
      Witam serdecznie. Mam problem ze skrzynią w MF 675 a dokładnie jest problem z wbiciem 3 biegu. Pokrywa skrzyni zdemontowana i zastanawiam się czy w widocznych widełkach w tym otworze powinno coś być. Jakaś śruba czy coś? Skrzynia na dwa lewarki z hydraulicznym półbiegiem. Doradzi ktoś?

• Przez biszu
      Witam.
      Mam pytanie dotyczące hydrauliki.
      Jak podpiąć rozdzielacz z ładowacza bezpośrednio do pompy , aby ominąć wewnętrzny rozdzielacz ?? 
      Cap-- MF 698t
    • Przez piomal1991
      Witam mam pytanie czy ktoś posiada taki model ciągnika od razu mówię nie jest to MF 255 tylko 250, oraz czy ma ktos katalog części lub instrukcję obsługi. Zależy mi na tym bardzo bo nigdzie nie mogę dostać owych papierów:( Jeśli macie ten model to napiszcie coś o nim
    • Przez Rasi
      Witam. 
      Mam taki problem z fergusonem 698 z silnikiem a4.318 spala dużo paliwa. 
      Zaznaczam że paliwo nie dostaje się do oleju ponieważ zamiast pompki na bloku podłączona jest pompka elektryczna. 
      Co oznacza dużo paliwa, przy bronie wirowej 2.5m bez siewnika na areale 2.60ha spalił 130 litrów ropy. 
      Filtr powietrza byl przedmuchany jak co jakiś czas.
  • Dodaj nową pozycję...
v