Skocz do zawartości

Opłacalność produkcji czosnku

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Integrowana produkcja czosnku?

galeria
Gryka
Opublikowano

NIE SPRZEDAJE CZOSNKU DETALICZNIE MINIMALNE ZAMÓWIENIE 500SZT Witam posiadam do sprzedania 600tys szt czosnku zimowego odmiany harnaś w postaci : -Pęczek (obrany na biało związany po 10szt) -Marketówka (Luzem główki obrane na biało cięte na 3-4 lub 5-6cm łodygi ) - z tzw wiórem (wiązany po 25szt wstępnie tylko oczyszczony z ziemi ) -warkocze (czosnek obrany na biało pleciony warkocz z 20szt możliwość przyzdobienia warkoczu kwiatami ) -czosnek ząbkowany ( główki czosnku rozdzielone na pojedyncze ząbki ) Na czosnek będę posiadał do wglądu : -Certyfikat globalgap -Certyfikat grasp -Zaświadczenie z sanepidu - wyniki badań materiału do sadzenia na nicienie i grzyby z grupy fusarium (możliwość pobrania próbki i przebadanie ponownie czosnku) Zainteresowane osoby zapraszam do kontaktu, przy większej ilości jest możliwość dowozu na terenie całej Polski lub wysyłka kurierem palety, możliwość wystawienia faktury VAT Możliwość doradzenia doboru nawozów i oprysków.

Opublikowano

witam panowie. jak tam schodzi towar???wykopane wszystko???ja w sobote ostatnie rządki kopałem bo juz na 2-3 łuskach zostawał czasami bez łuski sie trafil ale to nic bo do sadzenia tez potrzebny.po ile sprzedajecie 6+ na czysto???

Opublikowano

Kolega @prorok z podkarpacia z  podobnym klimatem do mojego już dawno wykopał, a to choć bardzo duże kompletnie jeszcze niedojrzałe nie nadaje się do przechowywania. Najwyżej na bieżącą konsumpcję. Pewnie końcówka lipca będzie ok 

Opublikowano
Dnia 11.07.2024 o 19:00, Kowalsky30 napisał:

Baba na rynku mówiła, że harnaś ale ja się nie znam

Ozima oczywiście

Ile ma zabkow? Pewnie lubasza. To kazdemu duza rosnie. Ale nikt tego kupowac nie chce:D 

Opublikowano

6 ząbków i nać po kolana. Dziś będę kopał jak nie zaleje to pokaże. Może dla was to normalna wielkość ale ja jestem zszokowany bo widziałem jaki babka i sąsiadka wyhodowały groch

Opublikowano (edytowane)

Wiła wianki i wrzucała je do parującej wody😗 Kurła baby wymieniają ze sobą porozumiewawcze uśmieszki.. A uj i tak jestem z siebie dumny

IMG_20240717_130121.jpg

Edytowane przez Kowalsky30
Opublikowano

Nawet  jak wjedziesz po grudzie to zanim się rozłoży to mnie jakis tam czas część pewnie się ulotni a w moczniku jest azot w formie amidowej musi się rozłożyć do formy amonowej potem azotowej i wtedy jest pobierany przez rośliny własnie nie wiem jak zachowa się  jak będzie długo ciepło dlatego to moje pytanie może ktoś stosował i wie

Opublikowano
Dnia 1.09.2024 o 11:44, LEREDA napisał:

No cel jest taki żeby z wiosny miał już azot

Dnia 1.09.2024 o 11:41, ahten napisał:

A jaki jest cel podawania na jesieni azotu pod czosnek?

do wiosny nie wiele zostanie tego azotu bo zostanie przerobiony przez bakterie ale plus jest taki że będzie więcej bakterii (bo azot jest pożywką ) które przerobią więcej materii, ja daję w sierpniu mocznik albo rsm od razu pod pierwszą uprawkę