Skocz do zawartości

Opłacalność produkcji czosnku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ahten napisał:

Dnia 22.09.2019 o 08:41, micgal39533 napisał:

kinto duo + funaben 

a w jakich ilosciach i na ile? dodajecie cos na robaka?

0,5l kinto na 5 l wody i później 200 300 ml na 20kg wymieszać posypać funaben i znowu mieszanie, nie dajemy nic na robaka

Opublikowano

Co do luskania to jest fajny sposob, troche dluzszy nisz luskarka ale daje rade. Ja dzis luskalem 2 tys glowek wyluskalem w 30 minut. Teraz tylko wystarczy przebrac zabki

Opublikowano
9 godzin temu, Quis napisał:

Co do luskania to jest fajny sposob, troche dluzszy nisz luskarka ale daje rade. Ja dzis luskalem 2 tys glowek wyluskalem w 30 minut. Teraz tylko wystarczy przebrac zabki

mozesz zdradzic jaki to sposob

Opublikowano
18 godzin temu, micgal39533 napisał:

dawać można tylko nie wszystkie 

poza tym proszkowych już nie ma zostały w płynie więc można wszystkie płynne 

A co myslisz o wymoczeniu zabkow czosnku przez 6 min w roztworze 0,5 litra kinto duo albo kinto plus na 25 l wody

a pozniej w zaprawie nasiennej t75 - 300 gr na 25 l?

czy rozrobic to razem?

Opublikowano

psul sie tz gnil czy jakies inne objawy? czy moze za wilgotno bylo poznoej? ja wczesniej wysadzalem taki juz z korzonkami ale ręcznie i nie widzialem problemu. teraz zamierzam tasmowa zasadzic..

Opublikowano (edytowane)

Jak przez dwa koła możesz coś więcej napisać ?  na czymś te koła umocować  , jakie te koła od taczki czy samochodu osobowego ,  jakaś odległość  musi być pomiędzy nimi  czy po  prostu  jedna osoba trzyma jedno koło druga trzyma drugie i wrzucają pomiędzy te koła główki , sporo pytań  jak byś mógł coś jeszcze podpowiedzieć byłbym wdzięczny .

Edytowane przez LEREDA
Opublikowano

Koła od osobowki bez bieżnika najlepiej, bez powietrza, zamontowane na dwóch kobyłkach u nas z dyfra od poloneza 😅 na końcu są dwie szajby różnej wielkości pasek i rączka do kręcenia, odległość między kołami to jakieś 4cm chyba

Opublikowano

Dzięki kolego trochę mi rozjaśniłeś nawet więcej niż trochę  zastanawiam się tylko czy jak jedno koło wpycha czosnek to czy drugie go nie wyrzuca   czemu są dwie różne średnice kół pasowych i które jest większe to przy korbie czy to drugie  i czy ząbki się nie kaleczą i nie są zgniatane a tak to pomysł dość dobry ja miałem zrobić z pralki bo właśnie mi się rozsypała ale teraz nie ma już czasu pomyślę w zimie choć przyznam że twój patent jest naprawdę dobry .Pozdrawiam i jak byś mi jeszcze to wyjaśnił to było by super

Opublikowano
LEREDA napisał:

Ok dzięki za podpowiedź na pewno skorzystam bo tez mnie przeraża to łuskanie ręcznie szkoda czasu sadzenia dzień a łuskania tydzień .

No dokładnie tragedia z tym była

max00 napisał:

Witam jaka kupić grubość agrowłókniny 23g czy 30g 

A co Ty chcesz teraz przykrywać