Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

szukam betonowych słupków do grodzenia pastwisk dla bydła.Długość słupka 1,5metra cena od10 do 15 zł za sztuke.Woj.Śląskie,Opolskie,Łódzkie.Proszę o zgłoszenie ofert producentów(duża ilość) proszę o kontakt email-kuboszmarke@interia.pl lub nr kom. 0607641193

Opublikowano

ja właśnie dzisiaj robiłem sobie taki sektor dla łaciatych. Mam plastikowe słupeczki i do tego pastuch i w zupełności wystarcza. Jak sie coś pokomplikuje to wyciągam słupki i daje w inne miejsce...lepszych nie trzeba

Opublikowano

tez kiedys miałem plastikowe....ale co roku mi kradli albo łamali....wkonicu zrobiłem kila form, kopałem mały dokłem i lałem beton i to jest najlepszy słupek

Opublikowano
Ja mam kołki drewniane i wkręty do pastuch. Nic więcej mi nie jest potrzebne. Jak słupek się popsuje to trafi do pieca :lol: i będę miał ciepło ;)

Ja też miałem takie słupki, ale musiałem je zbyt często wymieniać więc zrezygnowałem. Poza tym, część moich pastwisk mam na łąkach, które dzierżawię, więc byłoby dużo roboty gdyby ktoś nagle zażądał zwrotu łąki. Co prawda nigdy tak się nie zdarzyło, ale...

Opublikowano

Ja mam drewniane kołki i nie mam żadnych wkrętów tylko biorę kawałek folii, okładam nią część kołka i na tej folii wiążę drut, łatwo, szybko i bez problemów :lol:

Opublikowano

ja mam(to znaczy u wujka) identycznie jak andrzej, jest tam parę plastykowych słupków, i napewno jest przy nich mniej roboty bo jak grodzisz to idziesz i tylko wbijasz, a kołki to juz musiałem walić młotem, i jak się drewniany kołek złamie czy coś do do pieca a w jego miejsce nastepny idzie, pastucha mam na wkręty(izolatory), i wszystko jest cacy...krótko mówiąc taki zestaw: http://www.pastuchelektryczny.com.pl/index2.html, no i do tego oczywiście drut... :lol:

a takim sposobem jak napisał versus to robiłem kiedyś...

Opublikowano

Mój wujek robi sam slupki z pręta poega to na tym że nakręca izolator na pręt tak abo sie nie odkręcał innym sposobem jest też naciąganie starych weży mlecznych na pręt mówie wam żadnego przebicia

A co do słupków betonowych to mój wujek ma ale tylko na rogach paśmników

Pozdrawiam Pronar15!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Profil usunięty
Opublikowano

ja sam robiłem 250 betonowych słupków i kolczasty. Łąki mam ogrodzone a pastuchem tylko oddzielam kwatery.

Opublikowano

U mnie betonowe nie zdadzą egzaminu a wrazie gdybym chciał przestawiac czy likwidować płot to już jest owiele trudniej a jak mam kołki drewniane i plastikowe i polecę szybko pozbieram i fajrant.Czy ja wiem Zetor5340 żeby pastuch mocno kopał potrzebny jest też dobry płot żeby nie było żadnego przebicia

Opublikowano

Jeżeli szukasz słupków betonowych, to polecam podkłady kolejowe. Ja osobiście kupowałem od PKP te co pochodzą z likwidowanych torowisk. Nie ważne czy betonowe czy drewniane kosztują 5 PLN za sztuke. Jak coś to PW. Minus jest taki, że ogrodzenie wygląda jak w obozie koncentracyjnym, zwłaszcza z drutem kolczastym.