Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Gość Profil usunięty
Opublikowano

@ggg podaj mi nazwe miejscowosci gdzie sie miesci to gospodarstwo. Region miesjcowosc dokladnie w jakiej to czesci Ukrainy.

Opublikowano

no ja rozumiem chłopaki ,że jak ktos ma 100ha to cięzko mu wyobrazic sobie Romanowskiego co ma 12 tys. ha; ja nie kierowałem samo i miejscowości nie znam dokładnie ale mój kolega Łukasz już 3 razy tam był i foty ,że jakieś robił i jak bedzie miał to w polowie lipca wstawie je do galerii mojej , a co do miejscowsci to w piątek(26 czerwca) będę wiedzial bo go zapytam dokładnie i wtedy zobaczymy kto sie będzie śmiał ;) ."Avendrion" akurat Xeriona to nie ma i nie obrażaj ludzi dobra... ;)

Opublikowano

Dobra panowie niezaśmiecajcie tematu chłopakowi

@qqq udowodnij istnienie tego gospodarstwa i pokaż te swoje CASE bo stajesz sie coraz mniej wiarygodny ;)

Opublikowano

to mój ostatni post na ten temat bo zasmiecamy temat koledze. na początku lipca zapraszam na moją galerie i zobaczymy kto bedzie miał racje ha ha i zdjecia maszyn tez wrzuce bo narazie to cały czas jestem poza domem

Opublikowano
kolego fendt 718 nowego za 400 tys zł nie kupisz ,tyle to 2 letni kosztuje średnio, a może Case CVX 190 w tej kasie by się zmięścił ja mam 3 szt i jestem bardzo zadowolony z każdego...

za 400 tyś netto nie kupisz fenta 718 heh kolego to ile ma taki kosztowac ponad pół miliona apropo case cvx 190 to takiego kupisz już za ok 320 netto w dosc dobrym wyposażeniu u nas case sprawuje się dobrze (lecz ma narazie tylko 600 mtg) jest to bardzo mocny i oszczędny ciągnik jedno co się do niego można przyczepic to jakośc materiałów w kabinie - mi jednak to aż tak bardzo nie przeszkadza lecz zdarzają się tacy którzy jedna na to bardzo narzekają...... jak najbardziej polecam ten ciągnik a o fendzie nie bendę pisał bo nie mam z nim doświadczenia

pozdrawiam

Gość Profil usunięty
Opublikowano

do @ggg

sorki ale ostatni raz sie zapytam i nie bede wiecej zasmiecal tematu. Kolego ggg jezeli ma 200,000 Ha i 30 Lexionow to jeden Lexion ma do zrobienie ok 5000ha rocznie. 200,000:30 = 6,666 zaokraglilem do 5000ha bo przeciez ma buraki i holmery musza tez pracowac. Dajmy na to 1 holmer na 1000 Ha. Wydaje mi sie to strasznie nieralne w obydwie strony. Nie ma takeigo gospodarstwa a jak juz jest to 30 Lexionow sobie nie poradzi!!!! Na ukraine jezdze z ojcem dosc czesto, i tam mamy znajomego z ktoym kiedys mama handlowala nawozami. Ma on tereaz 3,500 Ha i mowil ze najwiecej na Ukraninie ziemi maja Rumuni, Serbowie i Wegrzy. Najwiecej bodajze grupka Serbow ktorzy brali ziemie i maja jej nieco ok 20,000Ha. Czyli 10x mniej niz ty mowisz. Zreszta po 3 wejdz na google.earth i zobacz ze na Ukrainie nie ma takich duzych arealow!! najwieksze pola sa kolo Rivnego.

Wracajac do tematu. Mam JD 6830 i szczerze mowiac do transportu bym go nie polecil gdyz duzo pali. Zapewne bedzie tak i z wyzszymi modelami. Jezeli chcesz zaoszczedzac na paliwie nie bierz JD a jezeli nie liczysz sie z tym mozesz rozwazyc zakup gdyz JD maja AP ktore wlasnie podczas transortu generuje 20% wiecej mocy. Bajer przydatny przy transporcie.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez juras390
      John Deere 7600
      Czy ktoś jest posiadaczem bo ja jestem i będę potrzebował porady
      Proszę 
    • Przez raffik4
      Witam zwracam się z prosbą o doradzemie mi jaki mam wybrać ciagnik do 60km na co prawda małà działke 2h na ktorej uprawiam warzywa,jest sad ciagnik miałby słuzyc do ogolnych zastosowań ziemia jest ciezka duzo pracy nie bedzie orka,glebogryzarka,kultywator,czasem koszenie trawy,zalezy mi na prostocie ,trwałosci i dobrego dostepu do czesci dodam iz mam na mysli ciagnik uzywany.
    • Przez lukaszgg
      Witam. Stoję przed wyborem ciągnika na gospodarstwo, wolę kupić coś nowego. I tutaj moje pytanie skierowane do was, co aktualnie polecacie? Coś co by mnie interesowało to przedział w granicach 80 - 110 KM  cena 200 netto 
  • Dodaj nową pozycję...
v